Øreproblemer – sådan undgår du dræn i ørerne

Ørebørn med dræn i ørene

Det er tydeligt at se, at den lille dreng på fire år ikke har det godt. Han hænger på sine forældre og tager sig til ørerne, og det er ikke første gang, Peter har ondt i ørerne. Jeg ser på et par meget trætte forældre.

“Han har også ondt i ørerne, når han ikke er forkølet,” siger hans mor fortvivlet. De har været omkring både lægen og ørelægen, og de har ikke kunnet finde tegn på infektion.

Ørelægen talte om, at det måske vil være en god løsning at lægge dræn i Peters ører.

Det vil Peters forældre helst undgå. De har valgt at udsætte beslutningen om dræn og eventuelt arvæv i trommehinden og sidder nu her foran mig, så Peter kan prøve Kranio-Sakral terapi.

Efter en kort snak med Peter og hans forældre går vi i gang.

Peter sidder skiftevis på gulvet med legetøj i hænderne eller på briksen. Han bestemmer takten, for det er vigtigt, at han har det godt og er tryg.

Jeg lægger blidt hænderne på hans hoved, omkring ørerne og ved nakken. Det er punkter, som er forbundet med ørerne. Langsomt oplever vi, at Peters krop slapper mere og mere af. Efter hver afspænding holder vi en lille pause og venter, til han er klar til at fortsætte.

Der skulle i alt fire behandlinger til. Peter har ikke længere øresmerter, og at han fik ikke brug for dræn i øret.

Se en lignende behandling af et andet barn i denne video:

 

Øreproblemer eller ørebarn?

Der har været mange børn i min klinik med ondt i ørene.

Findes der noget, som hedder ørebarn? Det tror jeg ikke. Med mindre der er en permanent skade indeni øret, er det min erfaring, at jeg kan hjælpe de fleste børn med at slippe af med øresmerter.   

Willhelm er et andet eksempel på et barn, der har haft ondt i ørerne og som jeg har behandlet. Læs her, hvad hans mor mener om det: 

Willhelm kom til behandling fordi han var forkølet hele tiden og havde haft mellemørebetændelse. Han har fået penicillin 3 gange siden han var 9 mdr., pga. diverse maveproblemer og forkølelse. Efter mellemørebetændelsen blev han ved med at putte fingere i ørerne, og vi tog ham til læge igen. Vores læge sagde, at der stadigvæk var væske i ørerne, og hvis vi syntes, ville næste skridt være dræn i ørerne med fuld narkose. 

Det syntes vi lød voldsomt, så vi besluttede at prøve Kranio-Sakral terapi. Efter første behandling virkede han mere glad og tog sig ikke så meget til ørerne som før. Anden behandling, der skete bare resultater. Han blev helt glad under behandlingen, og de efterfølgende dage stoppede han med at putte fingere i ørerne og klø. Willhelm kan ikke gå helt endnu og har gået meget forsigtigt rundt med sin gåvogn. Efter anden behandling, var det som om, at han havde en bedre balance, så nu løb han rundt med gåvognen, og 2 uger senere begyndte han at gå. 

Vi tog en tredje behandling for, at det hele skulle falde helt på plads, og siden den sidste behandling har der ikke været noget med hans ører, og han har ikke været forkølet siden sin allerførste behandling. Som forældre ville jeg anbefale, at I prøver Kranio-Sakral terapi, for jeg kan se, hvordan det har hjulpet Willhelm, og det har været et fantastisk resultat”.

Skrevet af Kisser-Cecilie Holleufer Schiøler