Close
Kamp eller Kærlighed?
facebook pinterest twitter

Kamp eller Kærlighed?

Avatar
listentoyourheart 7 marts 2018, 14:15

Kvindekamp eller Kærlighedsrevolution?

Min-mave.dk har i marts fokus på kvinders kamp #minmavedkminkvindekamp og jeg vil bidrage med mit syn.

Først og fremmest er jeg ikke decideret feminist eller tænker specielt meget på kvinders rettigheder eller uligheden mellem kvinder og mænd.

Jeg synes der ligger flere ting i det. Jeg mener ikke vi skal kæmpe for at mænd og kvinder behandles ens. For vi er IKKE ens. Vi er to forskellige køn og skal også behandles derefter. Vi har brug for forskellen. Vi har brug for at en mand er en mand og en kvinde en kvinde – hvis du forstår.

Kvinder har brug for at være sårbare og feminine og mænd har brug for at være maskuline og stærke. Det ligger så dybt i vores urinstinkter. Hvis vi rykker for meget på disse forskelle og gør kvinder og mænd for ens, så sker der i min verden en ubalance. Kvinder bliver for maskuline, og mænd mister deres maskulinitet.

Vi mister feminiteten  – Vi mister noget af den kærlighed og omsorg, som får verden til at overleve.

Når det så er sagt – så mener jeg at ALLE mennesker skal behandles ordentligt og have gode vilkår – uanset køn. Vi skal behandle både mænd, kvinder, børn, dyr osv. med respekt og kærlighed.

Det første sted vi starter og den første vi starter med er – dig selv. Elsk dig selv fuldt og helt.

Jeg har altid haft en indre tro på det bedste i alle mennesker, og en tro på at de mennesker, som gør andre mennesker ondt på den ene eller den anden måde – de har en bagage med som giver en forklaring. Det er ikke undskyldninger – men årsager og programmeringer, og de har brug for hjælp og kærlighed til at finde ind til det gode i dem selv – for det er derinde.

I ALLE MENNESKER.

I den seneste tid er jeg blevet forstærket i denne tro, og troen på at kærlighed er vejen frem. Det er KUN ved hjælp af kærlighed at vi kan hjælpe hinanden.

Jeg synes vi skal erstatte kamp med kærlighed. En kærlighedsrevolution.

Jeg ved rigtig mange vil komme med 100 argumenter for at det kan vi ikke.

JO DET KAN VI GODT – hvis det er det vi vælger. HUSK vi har alle frit valg. Det er dig og mig der bestemmer over dig og mig.

VED DU DET? DU bestemmer selv. Du vælger selv. INGEN andre.

JEG VÆLGER KÆRLIGHEDEN – hvad vælger du?

Kærligheden overvinder alt.

En af de mænd som mange beundrer er Nelson Mandela og han har bl.a. sagt dette, som jeg synes passer godt ind i denne kontekst. Vi kan tilføje mange flere ord. Alle de ord, som gør os forskellige.

»Ingen bliver født til at hade et andet menneske på grund af hans hudfarve, hans baggrund eller hans religion. Folk må lære at hade, og hvis de kan lære at hade, kan de også lære at elske, for kærligheden kommer mere naturligt til mennesket end dens modsætning. Selv i de mørkeste tider i fængslet, da mine kammerater og jeg blev trængt til det yderste, kunne jeg se et glimt af menneskelighed i en af fængselsbetjentene, måske kun et sekund, men det var nok til at give mig sikkerhed og holde mig gående. Menneskets godhed er en flamme, der kan skjules, men aldrig slukkes«

Vi skal holde fast i troen på, at alle har kærlighed i sig og vi skal lade den tro vokse.

Kamp fører os ingen steder hen – kærlighed fører os hjem til os selv.

Det var et lidt (eller meget ?) anderledes syn på kvindekampen fra min hånd.

I stedet for at kæmpe vælger jeg at engagere mig i kærlighedsbevægelsen – vil du være med?

Kvindekamp 1

[custom-facebook-feed]