Close
Mig som mor i dag
facebook pinterest twitter

Mig som mor i dag

Avatar
listentoyourheart 26 februar 2018, 14:24

Tanker om moderskabet

Husker du at lægge mærke til, hvor i dit moderskab du er? At du udvikler dig? At din måde at være mor på måske har forandret sig? Eller er du ubevidst låst fast i, hvordan du engang så dig selv som mor?

Hvis du som jeg havde en hård start som mor med efterfødselsreaktion, så kan du måske genkende at du af og til hænger fast i den? At du ubevidst stadig ser dit moderskab som hårdt.

Det kan godt være det stadig er hårdt af og til – men det er helt sikkert på en anden måde end i starten.

Nu er mine børn snart 5 år – om 1 måned, og på det sidste har jeg tænkt lidt over at få lidt mere øje på den relation vi har i dag og hvor vores familie er i dag. Selvfølgelig har vi stadig udfordringer – men måske er det nu jeg skal give slip på, at det var hårdt engang og vi havde en hård start.

For mig er det sindssygt vigtigt at få øje på det jeg går og fortæller mig selv og jeg elsker, når jeg får øje på det. Når det kommer frem i min bevidsthed og jeg kan sige aha – hvorfor fortæller du dig selv den gamle historie igen og igen? Kom nu med en ny og positiv historie.

Det er jo ikke bare i forbindelse med at være mor, at vi nogle gange hænger fast i de gamle historier. Det er i hele vores liv. Det kan være helt overvældende, hvor mange historier vi fortæller os selv og hinanden. Det sjove er, at når jeg får øje på det, så ser jeg også, hvor meget større vores verden og det liv vi lever kan være. Hvis vi skrotter historierne og begynder at fortælle os selv den virkelighed vi gerne vil have.

DINE TANKER SKABER DIN VIRKELIGHED

Har du hørt det før? Den sætning giver mig så meget og alligevel, så fatter jeg ikke, HVOR meget magt jeg har til at få det jeg gerne vil have.

Hvis du har læst med tidligere i mine indlæg, så ved du at jeg ser anderledes på verden end de fleste.  Jeg øver mig i at stå ved det, og jeg øver mig i at stole på, at det jeg mærker, er rigtigt. Det er rigtigt for mig. Ikke nødvendigvis for dig.

Jeg tror på at alt kan ændres. Der er ikke noget der hedder – sådan er det bare. Det har været en af drivkræfterne i min udvikling som mor, sammen med min sjæl, som vidste det kunne være anderledes. Jeg kunne blive den mor jeg ønskede – men mine historier, mine mønstre og overbevisninger spændte ben.

Jeg har arbejdet meget med alt det som spændte ben og nu vil jeg begynde at se på, hvor langt jeg egentlig er kommet. At stoppe op og komme til stede lige nu og her. Åbne mine øjne og se den mor jeg er i dag. Sådan virkelige SE. SE alt det jeg har nået og forandret. SE at mine børn trives og er velfungerende.

Acceptere at vi altid vi have udfordringer – det er en del af livet. Det kan ikke undgås. Men måden hvorpå vi tackler udfordringerne kan forandres over tid. Når vi accepterer os selv, som mennesker. Mennesker, som møder bump på vejen og ser bumpene som lærdom og udvikling. Når vi dybt inde i krop og hjerte anerkender alt omkring os selv, så sker der mirakler.  Når du og jeg begynder at elske os selv med alt, også det vi helst gemmer ind under gulvtæppet, så bliver livet meget sjovere.

Men det er ikke for tøse-piger. At elske sig selv, når man har råbt af børnene og manden, smækket med døren og mentalt slået sig selv i hovedet for at være en dårlig mor. Det kræver en stærk kvinde at elske sig selv med alt.

Stop med at ønske forandringer

Et sted man kan starte er ved at stoppe med at ønske forandring. Øh – ikke forstået. ”jeg ønsker jo ikke det jeg har nu – jeg vil hellere have noget andet”.

Ja sådan har jeg også tænkt – men når jeg ikke elsker det jeg har lige nu og her (helt inde i hjertet), så får jeg bare mere mangel, skyld og skam og øv. Når jeg elsker det jeg har og der hvor jeg er lige nu, så får jeg mere at elske og være glad over også sker forandringerne. IKKE når jeg desperat ønsker dem.

Det lyder måske nemt – men tror mig, det kræver masser af mod, tillid og tålmodighed. Det kræver at turde se sig selv i øjnene og fx sige ”ja jeg elsker at være en sur mor” – det er min virkelighed lige nu og den elsker jeg.

Jeg er selv i processen, så jeg ved hvad det handler om. Det handler om at ændre mønstre, overbevisninger og programmeringer, som kan gå mange generationer tilbage. Det er ikke gjort på en dag. Derfor: tålmodighed og overbærenhed med dig selv. Masser af kærlighed.

Jeg har heldigvis en masse skønne kvinder at følges med på denne rejse og det kan ikke gøres uden støtte. Støttende kvinder, som fortæller dig du gør det super godt – især, når du ikke lige selv kan se det. De er guld værd.

Vi kom lidt omkring i dette indlæg og det vigtige budskab for mig var at få øje på at ting faktisk forandrer sig til det bedre. Vi kan nogle gange hænge fast i fortiden eller også hænger vi fast i alt det vi bekymrer os om ude fremtiden. Nej jeg vil være nu og her, og nyde alt det som allerede fungere. Jeg vil elske alt det som ikke fungere – for det er min virkelighed lige nu.

Vi er alle perfekte uperfekte og alt er lige som det skal være. Alt er godt.

elsk dig selv ny MM

[custom-facebook-feed]