Close
Modstand
facebook pinterest twitter

Modstand

Avatar
listentoyourheart 7 december 2017, 11:36

MODSTAND

Når du møder modstand, hvad gør du så? Hvad er det modstanden er symbol for? Hvad viser den os?

Modstand er jo mange ting, men det kunne vise sig i form af ”det har jeg ikke lyst til”, det gør ondt, når jeg tænker på”, jeg vil bare gerne undgå”, ”jeg får hovedpine, når” osv. Vi kender den alle sammen i alle dens afskygninger.

Men jeg har lært at se lidt anderledes på modstanden – den er faktisk min ven. Den fortæller mig jo noget ganske vigtigt. Den fortæller mig, at noget ikke fungere, at noget skal rettes til. Og det er nødvendigvis ikke dårligt. Det er da skønt, når vores krop og sind fortæller os, at vi er kommet ud på et sidespor. Udfordringen er bare nogen gange, at se hvad modstanden viser os. At lære at læse kroppens signaler.

Jeg havde en modstand, som jeg ikke helt kunne forstå. Jeg vidste den ville fortælle mig noget, men først da jeg delte min situation med en anden, kunne jeg se at modstanden viste mig, at jeg fastholdt mig selv i, at afvise mit indre barn. Min kære datter kom ind til mig flere nætter i træk og jeg har svært ved at falde i søvn igen, når jeg bliver vækket. Derfor følte jeg modstand. Jeg kunne mærke hun havde brug for at være nær mig, og samtidig følte jeg, at jeg havde brug for min uafbrudte søvn. Min datter viste mig noget – så langt så godt. Hun viste mig, at jeg skulle drage omsorg for mit indre barn, ved at drage omsorg for hende. Når jeg følte modstand mod at hun kom ind til mig, så afviste jeg samtidig mit eget indre sårbare barn. Det var en øjenåbner og da jeg erkendte det, så kom min datter ikke længere ind til mig. De kære børn, som er så gode til at spejle os – vi skal ofte bare lige lære, hvad det er de fortæller os. Og det kan være svært, hvis vi ikke har lært at tage os af os selv og vores sårbare indre.

I det gospelkor jeg synger i, siger vores korleder nogen gange, at det er bedre, at vi synger forkert, end at vi slet ikke synger. Ja – vi skal lave fejl. Hvis vi stopper med at synge, når vi er i tvivl, så bliver vi ikke bedre og han kan ikke hjælpe os til at synge det rigtige. I det øjeblik vi bare kaster os ud i det og synger det vi tror vi skal, så kan han høre, hvor vi skal korrigeres, også kommer det jo til at lyde endnu bedre. Og det synes jeg faktisk er lidt fedt. Det er faktisk okay at synge forkert, og bare give slip. For det er den eneste måde vi bliver bedre på. Vi behøver ikke have modstand mod at synge forkert. Når vi giver slip og glemmer egoet, som ikke vil være til grin, så bliver vi faktisk bedre til at synge. Ved at give os selv lov til at være os, med alt hvad det indebærer.

Især i denne juletid støder mange ind i tilbagevendende modstand. Der er mange traditioner omkring julen og måske er der nogen af dem, som ikke gavner dig og dine kære. Det er ikke sikkert der skal laves noget om – men at blive klar over at man måske ikke trives med en tradition og at det er helt okay – det kan være en hel lettelse. Jeg ønsker jeg alle en fantastisk jul med mine dybeste ønsker om at lytte til jeres indre stemme og lade den vejlede jer i jeres valg – uanset hvad andre måtte tænke og synes. Når bare du lytter til dig – så er alt som det skal være. Hav tillid til dig og dine valg.

En lille øvelse omkring modstand:

Se nysgerrigt på din modstand og prøv at spørge den, hvad den gerne vil fortælle dig. Hvad har du brug for at lære? Hvor sidder den i kroppen? Hvilken følelse har du? Hvad gemmer der sig bagved?

Som jeg har skrevet før, så elsker jeg indsigter og aha-oplevelser og dem får vi ofte når vi er i kontakt med ”vores hjælpere” – når de viser os de blinde vinkler. Og vi har flere end vi lige er klar over. Både synlige og usynlige. Vi skal bare lære at se og lytte efter dem, og bede dem om hjælp. De respekterer nemlig vores frie vilje.

modstand MM

[custom-facebook-feed]