Close
Menstruation fra helvedet
facebook pinterest twitter

Menstruation fra helvedet

Avatar
livetbymai 18 april 2016, 20:09
Menstruation

menstruation – som vi alle kender den, eller er det?

Er menstruation stadig et tabubelagt emne? Det har altid undre mig. Vi, kvinder, har det alle sammen, uden menstruation, ville der ikke være nogen af os der var her – eller jo, det er jo i udeblivelsen af menstruation, at graviditeterne er 🙂 Så, hvis du mener det er et tabubelagt emne, så stop nu, for som du nok har på fornemmelsen, så handler dette oplæg ikke bare om menstruation, men menstruation fra helvedet.

 

Nå, tabu eller ej, så tænker jeg, at det er på tide, at vi kan snakke åbent og ærligt omkring menstruationer.
Der var ikke nogen, der fortalte mig, om ikke andet så jeg forstod det, at en fødsel kunne resultere i voldsom menstruation – det havde ikke fået mig til at vælge nogle af mine graviditeter fra, men jeg kunne måske have høstet lidt godt af andres erfaring og oplevelser.

I mine unge teenageår, hvor jeg trådte ind i de voksne kvinders rækker, og fik min menstruation for første gang, blødte jeg vist bare i normale mængder, og forstod slet ikke, hvad de andre mente, når de sagde, at de blødte igennem ?!? Hvad var det for noget? Jeg havde vidst aldrig været i nærheden af noget der minde om.

P-Pillens indvirkning

Jeg fik ganske få år senere p-piller, grundet voldsom akne, og det havde heldigvis en positiv effekt. P-pillerne gjorde, at jeg pludselig næsten ikke blødte. Som jeg prøvede at beskrive det til en veninde, så blødte jeg 8 dryp i løbet af dagen, og om natten, når der virkelig var pres på, så rundede jeg nok 10 dryp. Det var virkelig ingenting, og i hvert fald ikke nok til at bruge tampon – det gav blot en voldsom kløe, fordi der var så lidt menstruationsblod.

Jeg har et par gange holdt pillepause, mest for at give kroppen lidt ro og hvile. I disse perioder, har jeg haft voldsomme menstruationssmerter, og efter 6-9 måneders pause, er jeg begyndt igen.

Efter 17 år på p-piller, er der endelig en læge, der konstaterer, at min migræne og konstante spændingshovedpine (i 17 år) skyldes mine p-piller. Jeg vælger derfor at stoppe fra dag til anden med dem. Jeg nåede dog aldrig at finde ud af, om det havde en positiv effekt, for der gik ikke mange dage fra jeg stoppede, til jeg var gravid med FJ.

I mellem mine to graviditeter, har jeg kun oplevet 2 migræneanfald og få dage med hovedpine. Det er en helt ny verden der åbner sig for mig, og jeg elsker pludselig livet en del mere, end jeg tidligere har gjort. Det eneste, der kan tage lidt af glæde fra mig, er de voldsomme menstruationer jeg månedligt må stå model til.

Første menstruation efter fødslen

Efter jeg har født, har jeg simpelthen fået menstruation fra helvedet. Jeg har haft menstruation, periodevis, i mange år, men vidste simpelthen ikke, at det var muligt at bløde så meget. Pludselig forstod jeg, hvad det var de mente, når de snakkede om at bløde igennem.

Den første menstruation efter min første fødsel, kom slet ikke bag på mig. Jeg havde voldsomme smerter og sammentrækninger en time før det begyndte; eller skulle jeg sige “gik løs”. Først tænkte jeg, at det nok “bare” var den første, der ville være sådan, og så ville det stille og roligt fortage sig, og blive som det “plejede”; jeg kunne næsten ikke have taget mere fejl. Det blev overhovedet ikke i nærheden af det det “plejede” – heldigvis heller ikke voldsommere – i hvert fald ikke før jeg nåede første menstruation efter 2. fødsel.

Jeg sover meget på maven om natten, og bruger always night bind – som er 60% større bagtil – det hjælper mig så kun, hvis jeg vender dem modsat, når jeg skal bruge dem, ellers bløder jeg igennem fortil. Hvilket giver en masse ekstra bøvl, når der skal skiftes sengetøj midt om natten, uden at få vækket alt for mange… (Vi samsover med begge vores børn)

Om natten bløder jeg ofte så voldsomt, at jeg flere gange må ud, for at skifte bind, og pludselig, en nat, stod jeg der, udkantsdanmark, i en lille by, hvor intet har åben efter Faktas lukketid, og var løbet tør for bind. Så var gode råd dyre, og som jeg ser det, havde jeg 3 muligheder;

  1. gå i bad, og blive der til Hr. Kæreste havde mulighed for at hente nogle til mig (Egentligt ikke en mulighed, da NE stadig var så lille, at han blev ammet om natten)
  2. hurtigt koge nogle klude, og bruge dem som bind – men det magtede jeg simpelthen ikke.
  3. at bruge en af NEs bleer

som I nok har gættet, så blev min løsning nr. 3. Det var simpelthen så fin en løsning, som jeg i første omgang tænke kun skulle være den ene gang, fordi jeg var i “nød”. Men det virkede simpelthen så godt, at det er blevet en fast løsning om natten. Men det ændre ikke ved, at jeg også om dagen bløder rigtig meget.

Cup-up – mon det er noget for mig?

Nu har jeg taget beslutningen om at prøve OrganiCup. Jeg glæder mig til at se, om den virkelig forbedre min oplevelse af at have menstruation, for lige nu, er det eneste jeg ønsker mig… et liv uden menstruation! Jeg forventer, at den vil gøre mine menstruationsperioder lettere, både dag og nat, selvom jeg er i tvivl om det er noget for mig, holder den tæt? Virker det? Hvordan får jeg den tømt? Hvad hvis jeg skal skifte den og ikke er hjemme? Hold op jeg har mange spørgsmål – men nu er den bestilt, og jeg glæder mig til at afprøve den. Der kommer naturligvis en opdatering når den er afprøvet.

Har din menstruation ændret sig? Hvad gør du anderledes i dag end tidligere? Kender du mentruationskoppen – hvad er dine erfaringer?