Drømmefødsel hvor? Privatklinik?

Afhænger en drømmefødsel af hvor man befinder sig.
Fødsel på hospital? Hjemme? Privatklinik? Valget var ikke svært for mig, og da muligheden først bød sig, viste det sig at være helt rigtigt.

Min første fødsel

Jeg fødte Alberte på hospitalet, efter eget valg. Ønsker ikke at skabe bekymringer for kommende fødende, så vil undlade at fortælle hvilket. Hvad der var en dårlig oplevelse for mig, kan være en succes oplevelse for en anden. Vi er ikke ens, og oplever ikke tingene ens, bestemt ikke fødsler.
Dette skal ikke være en fødselsberetning, så jeg vil undlade at give detaljeret beskrivelse af mit forløb.
Sagt kort var det bare ikke dén fødsel jeg havde drømt om. Forholdene var bare ikke optimale!
Som førstegangsfødende, var jeg totalt uvidende om hvad der skete, og hvad der skulle ske. Blev overladt til en studerende, som mildest talt brugte mig som forsøgskanin, uden tilsyn fra en rigtig jordemoder. Selve fødslen var som sådan jo fin nok, det tog sin tid at få det dejlige pigebarn til verden, men ud kom hun, uden smertestillende (som ønsket) og uden vilde komplikationer, så på sin vis var dette jo godt nok.
Tiden efter fødsel var et mareridt. Christian måtte ikke være hos os, andet end i besøgstiden og blev indlogeret på en 4-mandsstue, hvor et sølle gardin skilte os ad. Maden var ulækker, og hjælp fra fagfolk var ikkeeksisterende.
Konklusion: var på ingen måde tilfreds og skulle i hvert fald IKKE tilbage hertil, da jeg først forlod stedet med min lille prinsesse på armen.

Min anden fødsel

Da jeg blev gravid med Valdemar, blev jeg anbefalet en privat fødeklinik i nærheden, grundet mine bekymringer om hospitalsfødsel. Jeg ønsker ikke at få dette til at fremstå som reklame, så undlader igen at udtale mig om stedets navn.
Jeg havde besøgt stedet tidligere i forbindelse med scanninger, og var jævnt begejstret. Besluttede derfor at tage til en uforpligtende samtale, for at blive klogere på det der privat fødsels ræs.  Behøver jeg at sige at jeg blev slået omkuld af begejstring. Der var tid, omsorg, latter, og ikke mindst engagement fra kompetente jordemødre, der alle sammen var der for min skyld. Altså mig! Jeg var ikke bare et nummer i rækken, af tykke hysteriske kvinder der skulle give liv til et nyt menneske, eller det var jeg måske nok, men det føltes ikke sådan! Der var ingen kitler, ingen ubehagelig belysning. Det mindede mest af alt, om en blanding af en spaafdeling og et boligmagasin hvor man følte sig hjemme.
Alt dette gjorde valget enkelt, det var dét sted i verden jeg skulle føde min søn, og det kunne ikke diskuteres.
Alle konsultationer, spørgsmål osv. Skulle rettes til klinikken, så undgik faktisk hospitalet, på nær de to scanninger som ikke kunne foretages privat.
Fødslen forløb fantastisk, jeg nåede at være på klinikken godt og vel 1 ½ time før jeg havde født med hjælp fra en af klodens bedste jordemødre.
Jeg fik et roligt bad, vi spiste morgenmad sammen; min mor, Christian, jeg selv og jordemoderen, og da jeg følte mig klar til at tage hjem, krammede vi farvel og kørte hjem efter ca. 3 timer, på det jeg vil betegne, som verdens nok bedste sted for gravide og fødende.

Jeg indrømmer at noget af det mest positive i denne 3. graviditet, er glæden ved at få lov at komme tilbage til min private jordemoderhule. Tilbage til de fantastiske kvinder, at gennemgå endnu et forløb dette sted, dét glædes jeg over.
Jeg føler mig heldig over, at vores samfund giver os kvinder muligheden for selv at bestemme, hvad der fungerer bedst for os som gravide og fødende i Danmark. Det er ikke bare at føde et barn. For mig er det noget magisk, og jeg synes at alle bør kende sine rettigheder og muligheder for at føde privat hvis det er det man drømmer om. For mig var det den bedste beslutning nogensinde, og kan kun anbefale det hvis man er til det!

Vil rigtig gerne høre andres erfaringer og historier om både hospitals – hjemme, og privatfødsler. I er mere end velkomne til at stille spørgsmål til mit indlæg. Er fan af erfaring og vidensdeling, og helt ærligt, hvem ønsker så ikke en drømmefødsel? Lad os inspirere hinanden og give gode råd.

Sender vestøv afsted mod alle fødende! Jeg selv glæder mig til om små 10 uger hvor jeg rammer termin med lillesøster.

Uge 30 med lillesøster