Jeg er langt fra perfekt

En lille præsentation af mig og min lille familie.  

I juli 2016 blev J og jeg forældre til den lækreste lille pige, hvilket var en kæmpe drøm der gik i opfyldelse – en hel ny start på en ny del af livet. 

Jeg bor med min mand i et hus i Midtjylland, og vi har sammen F, som er et rigtigt ønskebarn – hun skal engang være storesøster, men det bliver først når overskuddet er til det, og selvfølgelig også pladsen. 

Nu er der gået 14 mdr. Siden F kom til verden – og hold da op hvor er tiden gået hurtigt. Alle forældre sagde til os da vi var gravide: “Nyd nu tiden, inden I har set jer om, så er hun flyttet hjemmefra” Vi vidste at tiden ville gå stærkt, og vi var da også lidt træt af at høre folk sige det samme hver gang – men jeg tager mig selv i at sige det til gravide i dag.

For hvor er der meget jeg gerne ville have gjort lidt mere, dengang hun var lille.   Lagt 1 time mere oppe i sengen og puttet med hende – imens hun stadig gad. 

Ladet opvasken stå bare en enkelt gang, for at lege lidt mere med F – inden jeg startede på arbejde igen. For hvor er der bare lidt tid til det nu. 
 
 
Vi lever i en verden i dag, hvor vi som forældre skal være perfekte. Vi skal have rene børn, der spiser det rigtige, og selvfølgelig kun økologiske madvare, derudover skal vores børn gå i den helt rigtige natur-dagpleje. Derudover skal vi stadig have overskud til et fuldtidsarbejde, være en del af forældremiljøet omkring vores børn, og selvfølgelig også have et skinnede rent hjem. 

Men for hvor mange lykkes dette lige? Det sker i hvert fald sjældent herhjemme – overskuddet er der simpelthen ikke. 

Hvorfor vi har alle disse ambitioner, det forstår jeg godt, for vi ønsker jo selvfølgelig det bedste for vores børn. Men er det ikke bedre at sætte nogle realistiske mål for os selv – jeg er selv helt sikker på at vi bliver bedre forældre, den dag vi dropper ambitionerne, og sætter realistiske mål for os selv og vores familier.  

Da vi faldt i kategorien “unge forældre”, blev vi mødt af en masse fordomme, for vi var jo stadige unge der skulle feste, og være uansvarlige. Sådan lød det i hvert fald fra mange. Når det kommer til familie og med børn, så mener mange åbenbart at man gerne må plapre løs om deres mening – også selvom det ikke falder i god jord. 

Jeg husker at jeg brugte min-mave.dk rigtig meget da jeg blev gravid – og også sidenhen. Men jeg manglede noget. Jeg manglede nogen som mig, nogen som mødte de samme fordomme, og som havde nogle metoder til at takle det, uden at man blev ramt lige så hårdt hver gang. 

Jeg ønsker derfor at andre kunne få gavn af min erfaring og mine oplevelser, og I er mere end velkomne til at kontakte mig – jeg hjælper gerne der hvor jeg kan, og ønsker kun at nogen kan få gavn af hvad jeg var igennem. 

1466935648696