Den letteste måde at spare penge på!

Der er mange måder at spare penge på – MEN når man elsker mad – og elsker RIGTIG GOD mad, så skal man være lidt mere vaks! Min skønne mor lærte mig i tidernes morgen, da jeg stadig boede hjemme, et lille trick – som hun og min far har levet efter altid:

MADPLANEN! 🙂

Ja, jeg ved godt det kan virke lidt uoverskueligt eller kedeligt – men jeg lover, DET VIRKER!

Til trods for at min mand læser på 5. år (AAAARRRGH!), hans store søn er flyttet hjem igen, og lillefisen spiser som om hun var en 16-årig dreng med vokseværk ja, så får vi det hele til at gå op i en højere enhed. Madplaner er det der får vores økonomi til at hænge sammen!

(groft sagt… ok ok – lidt ekstra vagter hist og pist hjælper også!) Og det skal lige siges vi har både hus, bil og 2 hunde!

Jeg laver en madplan hver uge, og sørger for at vi handler for ca. 5-600 kr (3 voksne og 1 barn), og vi spiser fantastisk, sundt og smagfuldt mad. Ingen kedelig gryderet 5 dage i streg for at få økonomien til at gå op her!

Denne uges madplan ser fx således ud:

Mandag: Grønne tacos med kylling & grønt

Tirsdag: Bønne-pasta & kødsovs

Onsdag: Ostegratineret kødsovserester med salat

Torsdag: Rodfrugts moussaka med oksekød

Fredag: Fiskefrikadeller og broccolisalat

Lørdag: Hakkebøffer med grønne bønner og sovs

Søndag: Skal til fødselsdag og spiser ude!

 

Andre måder at spare…

Min morgenmad og frokost består som regel af rester fra aftenen før, med enten æg (så det bliver en slags omelet) eller flere grøntsager og salat. Der er nogle virkelig nemme måder at få rester til at være “lækre” igen – og på den måde spare masser af penge og tid!

Nogle små fif til madpakken kunne være:

  • Tilsæt æg og lav en lækker omelet
    • Fx Tirsdag til frokost tager jeg 2 æg med, slår ud sammen med kyllingeresterne fra mandag og laver dem i mikroovnen på job = lækker omelet med kylling!
  • En skive brød
    • Lørdag spiser vi højst sandsynligt rester af fiskefrikadeller fra fredag aften med en skive “frø-brød” (en brødblanding jeg laver med kerner, frø og nødder). Let og SÅ lækkert!
  • Ost, ost og mere ost!
    • Et lækkert lag revet ost eller en oste skive kan gøre vidundere! Hakkebøfferne fra lørdag aften bliver til en brødløs burger om søndagen til frokost!
  • Bacon, bacon – kan aldrig få for meget bacon (vel Lucas??!)
    • Samme princip som med ost. Her bliver de grønne bønnerester fra lørdag lige svitset sammen med lidt bacon på panden – MUMS siger jeg bare!
  • Hjertesalat, hvidkålsblade, udhulet squash el. agurk, peberfrugt
    • Alt sammen fantastiske måder at spise kødsovs dagen efter. Fyld i et salatblad/kålblad/udhuletsquash/agurk/peberfrugt og spis løs!
  • Revet broccoli og blomkål
    • Hver uge river jeg 1 blomkåls hoved og 1 broccoli hoved og bruger dette til fyld i alle mine salater, kødsovse, tærter, frokoster, omeleter – you name it! Billigt og giver en skøn mæthed!
  • Gulerods- og squash strimler
    • Nu er min spiralizer selvfølgelig gået i stykker! – men ellers laver jeg tit nogle lækre grøntsags spiraler og tilføjer i mine salater, gryderetter, supper… og så videre!

 

En lille gave fra mig til dig!

Sådan en her udfylder jeg sammen med manden (ok mest mig!) hver søndag og mandag formiddag/eftermiddag handler jeg. Vores Netto sætter altid varerne fra weekenden ned om mandagen, så der kan jeg som regel fange nogle rigtige gode tilbud! Jeg holder mig dog til KUN at købe varer, som står på min indkøbsseddel! Ellers kan det hurtigt løbe op!

Min personlige mad- og indkøbsplan der holder vores budget nede. En fantastisk måde at spare penge på hver dag! Få råd til det i står og mangler! https://blogs.min-mave.dk/loevemor

 

Klik på billedet og download min Madplan og indkøbsliste. Skriv i “stjernen” hvad du gerne vil spare penge for at opnå og hold motivationen i gang!!!

De kærligste hilsner fra

LøveMor