Close
Akupunktur når kroppen kan modnes til fødsel
facebook pinterest twitter

Akupunktur når kroppen kan modnes til fødsel

Avatar
lonesimonsen 14 september 2014, 06:50

Akupunktur fødsel

Måske har du hørt om, at akupunktur kan være med til at modne kroppen til fødsel.

Og hvad menes der så med det? Der er punkter på kroppen, som i den allersidste del af graviditeten kan klargøre og modne vævet i underlivet.

Punkterne er primært på underben, hænder og i hovedet. Hvis du slet ikke kan lide nåle, kan zoneterapi være et rigtig godt alternativ, der også forbereder kroppen til fødslen.

Behandlingsforløbet starter tidligst, når man er fulde 36 uger henne, og der skrues op for intensiteten i slutningen af forløbet hen mod og over de 40 ugers graviditet.

Man kan sige at forberedelsen påvirker kroppens evne til at koordinere veerne og vævets udvidelse.

En undersøgelse viser at førstegangs fødende der har fået modning, er blødere i livmoderhals-vævet. Kvindernes udvidelsesfase er kortere og veerne arbejder godt.

Målet er ikke at fremskynde og igangsætte fødslen, eller at have en hurtig fødsel, men at veerne er effektive og giver en god udvidelsesfase når kvinde og baby er klar.

Typisk får kvinden en behandling om ugen fra og med 36. uge. Skulle hun gå helt til termin og en uges tid over, fortsættes behandlingerne mere intensivt, og måske lidt oftere.

Jeg laver oftest en kombination af akupunktur og zoneterapi, når jeg modner til fødsel. Men hvis du ikke kan finde en behandler i dit område, der har begge fag, skal det ikke afholde dig fra at søge behandling alligevel.

Begge behandlingsformer kan modne effektivt, og er til gavn for dig og oplevelsen af din fødsel.

Kjærligst Lone.