Sådan takler du kvalme under graviditet

Kvalme under graviditet

Kvalme kan være om morgenen, aftenen eller hele dagen. For nogen veksler den i løbet af dagen, ligesom i bølger, og nogen får det kun når de er trætte.

For alle gælder det, at det kan være ret invaliderende. Man kan ingenting, når kvalmen først spærrer for alle initiativer.

Både akupunktur og zoneterapi flytter på den energi, der spærrer for det frie flow der bør være i kroppen.

Det kan være med til at løsne op for kvalmen, og dæmpe de eventuelle opkastninger.

Udover at få akupunktur og zoneterapi, er der nogle ting du selv kan gøre.

Spis. Nogen kan spise kvalmen væk, andre kan mærke at f.eks. tørre fødevarer, som ristet brød, mandler og havregryn er gode til at lægge en dæmper på kvalmen og opkastningerne.

Revet ingefær i lidt koldt vand er en lettelse for nogen, med hvis du ikke bryder dig om det, så lad være, det virker ikke for alle. Andre vil gerne spise frugt, sure æbler var min egen favorit.

Nogen er så plaget af kvalmen at det kun er de særeste ting de kan få ned.

Hvis din kvalme er rigtig slem, er det vigtigt at du bare får noget ned. Så lad være med at få dårlig samvittighed, hvis det er ting du ellers ikke rører, sodavand og junkfood etc.

Det går over, og så kommer du tilbage på sporet af den gode nærende kost til dig og din baby.

Hvil dig. I starten af din graviditet er der en kolossal udvikling og celledeling i gang, og det kræver energi. Jeg plejer at sige til mine klienter, at når de begynder at få det bedre, er det til dem selv.

Den bedring der kommer efter en behandling er ikke til støvsugeren, jobbet, veninderne eller gæster i weekenden.

Den energi er kun til dig, så du kan blive bygget op, og selvom du har fået det lidt bedre, og der er pauser i kvalmen, skal du stadig hvile og uddelegere opgaver.

Man siger at graviditet ikke er en sygdom, og nej, det er det heller ikke. Men det er en belastning, og nogen føler den belastning mere og tungere end andre.

Specielt hvis man har små børn i forvejen, kan det være svært at finde overskuddet, og er du rigtig hårdt ramt, så tag imod en sygemelding. Det kan være guld værd, lige at få en periode med lidt mere ro på.

Kjærligst Lone.