Close
Er du mere nervøs under din anden eller tredje graviditet?
facebook pinterest twitter

Er du mere nervøs under din anden eller tredje graviditet?

mageloesgraviditetsscanningdk 14 februar 2013, 10:46

Mere nervøs

I min klinik har jeg scannet flere gravide, som har fortalt, at de var meget mere bekymrede under deres anden eller tredje graviditet end under deres første.
Jeg spurgte på min facebookside, hvad andres erfaringer var – og fik et svar, som er helt identisk med min egen personlige oplevelse: “Er 25 uger henne i min 3 graviditet, og i denne er jeg langt mere bekymret end i de andre to. Ved ikke hvorfor, for egentlig burde man jo tage tingene meget lettere, når man har været det hele igennem.”

 

Når man én gang ved, hvad det vil sige at være forælder
Ja, det er meget tankevækkende og lidt underligt, når man jo som nævnt har været det hele igennem en eller to gange før. Den forklaring, jeg selv er kommet frem til, er, at det er fordi, man ved, hvilket mirakel det er at få et barn. Man mærker helt ind i hjertekulen, hvor højt og inderligt man elsker sine børn, hvilken glæde og værdi de giver ens liv. Og dermed er man også smerteligt bevidst om, hvilket tab det ville være, hvis noget gik galt.
Så ud fra denne tanke er det helt klart og forståeligt for mig, hvorfor man er mere nervøs under anden, tredje, fjerde etc. graviditet.

 

Første graviditet – også meget at være nervøs over
Det er selvfølgelig også klart, at man er meget nervøs under sin første graviditet – der er der bl.a. både den følelsesmæssige nervøsitet i forhold til, om babyen nu er sund og rask, og der er også den helt konkrete nervøsitet omkring alle de forandringer, der sker med kroppen og hvordan det nu er at føde et barn.

 

Hvad er din erfaring?
Det vil være spændende at høre om dine erfaringer med nervøsitet i graviditeten:  Hvornår var du mest nervøs? Hvad var du nervøs over i de forskellige graviditeter?

 

 

Kærlig hilsen
Linda Andresen


EN HELT SPECIEL OPLEVELSE

mageloesgraviditetsscanning.dk