Close
Har du valgt kønsscanning fra?
facebook pinterest twitter

Har du valgt kønsscanning fra?

mageloesgraviditetsscanningdk 11 marts 2013, 10:48

Kønsscanning fra

I min graviditetsscanningsklinik, Mageløs Graviditetsscanning, oplever jeg, at tendensen efterhånden er, at færre og færre ønsker at vide kønnet på deres ufødte barn.

Det er ikke noget problem at “styre uden om” kønnet under en graviditetsscanning. Så du kan altså godt få fx en tryghedsscanning eller en 3D scanning uden, at du får kønnet at vide. Læs mere om graviditetsscanning her.

Jeg har fuld respekt for begge valg, i forhold til om man vil kende kønnet eller ej. Det er helt op til den enkelte eller det enkelte par at beslutte, hvad man foretrækker.

Besværligheder ved ikke at ville kende kønnet
Men der kan være andre besværligheder forbundet med en beslutning om ikke at kende kønnet. Det kan være pres fra omgivelserne – måske ønsker den kommende bedstemor brændende at vide kønnet eller måske kan veninderne slet ikke forstå beslutningen og stiller sig derfor lidt kritiske i forhold til den.
Måske oplever du, at du hele tiden skal forklare, hvorfor du ikke vil vide kønnet.

Svært at købe tøj i neutrale farver
En anden og meget konkret besværlighed ved ikke at vide kønnet kan være, at det i dag er meget svært at købe babytøj i neutrale farver – og møbler og interiør for den sags skyld. Så hvis du gerne vil indrette børneværelse og købe tøj, inden den lille kommer til verden, kan det vise sig at være lidt svært.

Flere nuancer i snakken om kønsscanning
Jeg er klar over, at der er mange nuancer. Det kan være, at den ene af de kommende forældre ønsker at vide kønnet og den anden ikke gør. Det kan også være, at man ikke har behov for at købe en masse tøj eller indrette børneværelse, inden barnet kommer til verden.

Hvad synes du? Er det besværligt ikke at kende kønnet inden fødslen?

 

Kærlig hilsen
Linda Andresen


EN HELT SPECIEL OPLEVELSE

mageloesgraviditetsscanning.dk