Close
Skal du være mor? Så er du dømt til at fejle..
facebook pinterest twitter

Skal du være mor? Så er du dømt til at fejle..

Avatar
malenesverden 28 maj 2018, 09:46

Bare rolig, du skal nok fejle

Og det er ikke kun dig. Det er alle. Der er ikke noget, du kan gøre ved det.

Det kaldes momshaming og det er faktisk en ting. Både bevidst og ubevidst fra modpartens side.

Du oplevede det måske allerede, da du glædeligt annoncerede graviditeten. Det var måske ikke alle, som kunne nøjes med at sige tillykke? Tvivlende kommentarer om, hvorvidt i har været sammen længe nok. Så er du for ung. Så er du for gammel. Så er du lige det rigtige sted i din karriere. Så er du lige det forkerte sted i din karriere. Lyder det bekendt? Du er ikke alene.

Sådan fejler du

Men faktum er, at ligegyldigt hvilket valg du tager, så er der én, som som ikke er tilfreds eller har noget negativt at sige til det. Skal vi tage det fra en ende af? Bare et par eksempler på, hvad du kan støde på.

Du bliver gravid nu – nogen vil mene, at du er for ung, andre vil mene, at du er for gammel. Nogen vil mene, at du ikke har været sammen med faren længe nok. Nogen vil måsle tvivle på jeres boligforhold, mens andre bekymrer sig om din karriere, eller mangel på samme.

Da vi annoncerede graviditeten, blev der primært kommenteret på, at vi begge stadig var studerende. Vi blev mødt med den fordom, at man kun får børn, hvis man har fast job. Men det var sådan her vi ønskede det, det var bare ikke alle som kunne forstå det.

Det er en dum beslutning, at du ønsker at vide babys køn under graviditeten. Det er en dum beslutning, at du først vil vide kønnet ved fødslen.

Du bliver måske sygemeldt: det er virkelig svagt af dig. Du kæmper dig gennem jobbet trods smerter: hvor er det dumt, at du ikke sygemelder dig.

Det kan være et problem at: du ammer for længe, du ammer ikke længe nok, du giver dit barn flaske, du starter på grød for tidligt, du starter på grød for sent, du kører BLW, du kører ikke BLW.

Det kan være et problem at: baby sover i jeres seng, at baby ikke sover sammen med jer, at baby sover for meget, at baby ikke sover nok.

Du må ikke sige nej til dit barn. Du skal sige nej til dit barn.

Du skal da ikke hjemmepasse dit barn. Dit barn starter da alt for tidligt i institution. Det er kun vuggestue som er det rigtige valg. Dagpleje et det eneste rigtige.

HOLD NU KÆFT, hvordan kan folk være så kloge? Tænkt engang, at de kender dit barn bedre end dig selv (ironi kan forekomme…).

Så er det godt nok svært, at være forældre.

Du kan vel godt høre, at du er dømt til at fejle, uanset hvilket valg du tager.

Du gør det perfekt

Jeg har noget at sige, til alle jer skønne mødre derude!

DU er skøn, fordi du har valgt at få børn netop nu. Netop på dette tidspunkt i dit liv. Du har kærlighed nok, til at dele med et barn.

Hvor er DU skøn, at du er så utålmodig og fyldt med glæde, at du ønsker at vide kønnet tidligst muligt. Og hvor er DU sej, at du virkelig kan vente helt til fødslen!

Hvor er DU sej, fordi du indså, at du ikke kunne holde til dit job og måtte sygemelde dig. Og hvor er DU sej, fordi du kæmpede dig igennem helt indtil barslen.

Hvor er DU pissesej, at du klarede fødslen helt naturligt. Hvor er DU pissesej, at du klarede fødslen med bedøvelse. Og hvor er DU pissesej, fordi du klarede dig gennem kejsersnittet. Du har bragt det skønneste barn til verden!

Hvor er DU sej, at du ammer dit barn. Og hvor er DU sej, at du giver dit barn flaske. Du sørger for, at dit barn vokser og er glad!

Hvor er DU skøn, at du somsover med dit barn. Og hvor er DU sej, at du kan putte dit barn i egen seng. Børn har brug for massere af søvn!

Hvor er DU fantastisk, at du ønsker at gå hjemme med dit barn længst muligt. Og hvor er DU fantastisk, at du vender tilbage til ansvaret på jobbet, så snart du kan. Børn har brug for, at forældrene er glade!

Det er så rigtigt, at DU passer dit barn hjemme. Det er så rigtigt, at DU vælger vuggestue. Det er så rigtigt, at DU vælger dagpleje. Kun forældrene ved, hvad der er mest rigtigt for deres barn.

 

Mødre er forskellige. Forældre er forskellige. Børn er forskellige. Forældrene kender egne børn og deres behov bedst – det bør andre ikke gøre sig klog på, og da slet ikke dømme efter!

Jeg er sikker på, at I forældre derude, tager de valg i tager, fordi i mener netop dét, er det bedste for jeres barn og for jer som familie.

Til jer som dømmer andres beslutninger: mon forældre tager et valg, i håb om at det er den værste beslutning for deres barn? – jeg tænker nej.

Den bedste tjeneste jeg har gjort mig selv, er ikke at tænke over, hvordan andre vil dømme mine valg. For andre vil nemlig dømme mine valg. Men når jeg nu bliver dømt, ligemeget om jeg går til højre eller venstre, tja? I andres øjne fejler jeg, uanset hvad jeg gør. Derfor er det bare nemmest, at tro på mig selv. Det laver ikke om på, at det er hårdt at høre på andres dømmende ord, men det gør det nemmere, meget nemmere.

 

Til sidst:

Tak, fordi i elsker jeres børn ❤?