Velkommen til Mamamia

 

mia_1

Jeg hedder Mia, er 36 år og har 4 dejlige drenge. Jeg bor med min mand, som er far til de 3 yngste – og han arbejder RIGTIG meget.

Jeg er derfor ofte alene med børnene og mine valg i forhold til opdragelse bærer naturligvis præg af dette.

Før det har jeg lavet mange forskellige ting – men da jeg stiftede bekendtskab med amme”verdenen” var det som om jeg fandt ro – ro i mig selv og i mit forældreskab.

Alle de valg jeg har hørt så meget for gav pludselig mening – fordi jeg nu fik del teoretiske viden bag hvorfor mit barn gjorde som det gjorde – og at jeg bestemt ikke havde fejlet ved at følge mit barns signaler.

 

Jeg er uddannet frivillig ammevejleder fra både Ammenet og La Leche League og vejleder frivilligt så meget tiden tillader.

Jeg er uddannet frivillig ammevejleder fra både Ammenet og La Leche League og vejleder frivilligt så meget tiden tillader.

Jeg blogger mere “teknisk” om amning og forældreskab på min egen side Ammemafiaen.dk – en blog jeg kører uden nogen former for økonomisk interesse, så man kan være sikker på det jeg skriver handler om evidens, mine erfaringer og mine tanker.*****

Drømmen er at tage flere ammefaglige kurser, så jeg kan hjælpe endnu flere familier med deres amning og hjælpe den godt igang med deres forældreskab.

Når jeg fortæller folk at jeg er ammevejleder, så er der mange der nærmest undskylder og forklarer at de altså ikke kunne amme, som om de skylder mig en forklaring.

Så kan jeg jo så fortælle at “Hey – jeg har halvandet flaskebarn” – det lader til at overraske de fleste.

Når jeg ikke nørder amning, så er jeg fuldtidsmor – og så keder man sig ikke da.

Jeg har valgt at praktisere “Ifavn” – altså blidt forældreskab med fokus på tilknytningsteori.

Sagt på godt forståeligt dansk – så har jeg valgt at jeg i så stort omfang som det er muligt for mig, har børnene hos mig. I sengen, i en vikle, i sofaen og med på tur.

Sådan startede det ikke – det var en process og jeg lærer stadig hver dag og tilpasser mine valg til de enkelte situationer.

Her må man godt få en nutella mad til aftensmad og man må godt falde i søvn foran fjernsynet – og man skal ikke aflevere sin sut bare fordi man er blevet 3 år.

Jeg har tidligere været meget aktiv i de forskellige Facebook grupper med fokus på ifavn/attachmentparenting – men nu er mit fokus skiftet til at blogge, i håb om at kunne vise flere at der findes nogen som jeg – som ammer længe, har børnene i sengen og ikke tror på myten om at barnet forsøger at “styre” forældrene.

Her vil jeg skrive om min dagligdag – de ting jeg går og bakser med i forhold til børnene og det at have valgt at praktisere “Ifavn” forældreskab.

Der kommer nok også lidt andet ind i engang imellem – jeg har nemlig lidt specielle børn.

Jeg er vild med kommentarer til det jeg skriver – også de der ikke er enige.

Jeg beder dog om at vi husker at respektere hinanden – vi ønsker alle det bedste for vores børn og familie.

Jeg glæder mig til at se hvad I tænker om min måde at være forælder på.

 

Kh Mia

mia_3