Klæder du virkelig din søn i leopardprint?

“Kan en dreng godt have leopardprint på?”

Errhm… Kan han passe tøjet? Hvis ja, så kan han godt have det på 😊

Jeg klæder selv mine sønner i bl.a. leopardprint.

Og hvorfor ikke?

Seriøst – HVORFOR ikke?

Jeg er flere gange blevet spurgt direkte:

“Giver du ham leopard print på!?” “Hvad siger hans far til det??”

Svaret er: JA! 😍

Jeg synes det er et skønt print, og jeg har fx en dejlig let sommerdragt, der er behagelig for min baby i sommervarmen.

Nåh ja, og spørgsmålet om hvad min mand synes om det – min mand synes at vores børn er dejlige, no matter what they wear. Det er 99% af gangene mig, der køber tøj til begge drenge, og min mand har aldrig kommenteret deres tøj.

Lige på nær når de har noget med Star Wars på, men min mand er også absurd glad for Star Wars.

Men for at komme tilbage til drenge og leopardprint, så oplever jeg hver gang at dette spørgsmål “om drenge kan have leopardprint på” har en kedelig, og til tider indprintet tanke bag. En gammeldags, og i min verden, outdated opfattelse af køn og roller.

Og ved I hvad, mine børn må også godt lege både med dukker OG dinosaurer, synes grøn, gul og lyserød er smukke farver, OG kysse på lige præcis dén de synes er skøn (indsæt selv andre kønsstereotype holdninger).

Jeg er sååå træææt af de firkantede og kedelige normer vi som samfund ofte har af, hvad der er ‘normalt’ og acceptabelt at have på, holde af at lave, spise og drikke – udelukkende på baggrund af ens KØN. For at sætte det på en spids: Piger kan godt spise en stor, rød bøf, og drenge kan godt spise salat uden at blive køns-shamed. Og det samme gælder noget så overfladisk som valg af tøj til babyer og børn.

Jeg ville være rigtig ked af at underlægge mine egne børn denne kønsstereotype tankegang allerede fra de er babyer af. De bør og skal skabe deres egen identitet, finde ud af hvad de elsker og holder af – af alt hvad det indebærer. Og hvad jeg bl.a. har lært af vores nu 4-årige er: hvis der er noget, han ikke vil have på/lave/spise/drikke osv., så skal han NOK informere os om det.

Elsk for filan livet og gør hvad du vil, så længe det gør dig (og din familie) glad og ikke går ud over andre. Kærlighedsopstød herfra! ♥️

Kh Maja Wesselhoff – Chefredaktør Minmavedk

Pssst.. Kom og følg mig på Instagram!

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.