Close
Status fra Barselshulen
facebook pinterest twitter

Status fra Barselshulen

Avatar
mamasverden 17 november 2018, 07:39

I dag er det 10 dage siden, at lillebror kom til verden.

Jeg fødte hjemme, og havde en drømmefødsel uden lige ❤️

I 10 dage har jeg været i barselshulen, og har været ude for en dør tre gange. Hvilket er RIGELIGT for mig. Jeg er virkelig gået i hulemode, og det er fantastisk ?

Den ene gang var da vi skulle til høre- og hælprøve på Herlev, den anden gang da vi skulle vise det lille vidunder frem på min mands arbejde, og igen senere samme dag, da vi tog ud og spiste running sushi. Hvilket BTW gik så godt, første gang ude og spise som en familie på 4 – TJEK ✅ Lillebror sov sig igennem hele seancen, og det var skønt at kunne give storebror 110% opmærksomhed.

Vi havde besøg af mormor, morfar og moster dagen efter jeg havde født, og næste dag kom farmor, farfar og faster. Og derudover har vi ikke inviteret andre over. Køen er lang, og vi er blevet spurgt af mange, om de måtte komme og se lillebror. Men vi har sagt nej. Det er ikke vores behov at få besøg lige nu, tværtimod. Vi elsker vores familie og venner, men jeg prioriterer at få amningen op at køre, og at få sovet, når muligheden byder sig. Og det kan jeg ikke, hvis der er gæster. Derudover er det en kæmpe omvæltning for vores treårige at blive storebror, så han skal også lige lande rigtigt, førend der begynder at komme en masse besøg. Lillebror løber jo ingen vegne, så der skal nok blive tid til at få besøg ❤️

Jeg og lillebror bruger 90% af tiden i dobbeltsengen eller i sofaen hud-mod-hud, og laver ikke andet end at amme, sove og skifte ble. Men denne gang kører amningen også bare på skinner fra start af! Jeg er afslappet, selvsikker og høj af lykke, babyforelskelse og oxytocin, der er det hormon, der skal være til stede i hjernen for udløse nedløbsrefleksen, når baby sutter. Og hvis man er stresset, kan dette hormon ikke produceres. Det har været den helt rigtige beslutning for os ikke at få besøg her de første par uger.

Min mand har nu to dage tilbage med barsel, og herefter begynder hverdagen som mor til to, og en familie på fire.

Indtil da, så bliver rullegardinet rullet ned igen, og jeg vil suge det sidste barselshule ud af tilværelsen ?

Pssst.. Kom og følg mig på Instagram!

[instagram-feed]