Close
Status her på Terminsdag
facebook pinterest twitter

Status her på Terminsdag

Avatar
mamasverden 29 oktober 2018, 11:49

SÅ kom den – min længe ventede Terminsdag.

40 uger + 0 dage.

Dag 280.

100% af graviditeten er hermed gennemført.

Terminsdagen er altså ganske magisk, for det er jo den, der hele tiden har været pejlemærket og målstregen for graviditeten.

Og det er også derfor, at jeg tror at mange bliver så super utålmodige, frustrerede og endda nedtrykte, når man når den – og den passerer. Hvilket er fuldt forståeligt!

Jeg fik en sød SMS fra min skønne veninde i morges, der skrev tillykke med Terminsdagen – hvilket virkelig varmede. For som sagt, så er det altså en særlig dag. En fuldbåren graviditet er en milepæl i en gravid kvindes verden.

I forhold til at være utålmodig, så tager jeg det egentlig meget roligt. I denne graviditet – that is!

I min første graviditet skulle jeg til jordemoder på terminsdagen, og vi havde allerede aftalt, at jeg skulle have en hindeløsning. I min verden var Terminsdato = den dag jeg meget gerne skulle føde. Jeg var SÅ utålmodig, så jeg var frisk på at gøre alt. Jeg fik endda fødselsmodnende akupunktur FØR min terminsdato, i forhåbning om at føde.

Noget, som jeg nu føler var lidt en drastisk handling – der er jo en grund til, at en graviditet hedder 40 uger – og ofte varer den længere.

Her i min 2. graviditet nyder jeg faktisk at gå og vente, for jeg VED, at det er et spørgsmål om tid, før jeg har min baby i armene. Så lige nu suger jeg alle øjeblikke til mig med min 3-årige, inden at han bliver storebror, og inden at 3 bliver til 4.

Jeg prøver at svømme hver anden dag, og slutter af med en tur i varmtvandsbassinet, hvor jeg mediterer lidt og forbereder mig psykisk på fødslen.

Derudover sørger jeg for at spise en masse gode og sunde sager, drikke en masse vand og prioritere min middagslur. Som I kan se er det store sager, der er på programmet disse dage ?

I min første graviditet fik jeg veer, da jeg var 40+2, og fødte 40+4 (ja – det var jeg så 40 timer om). Om det havde været anderledes, hvis jeg ikke havde fået hindeløsning 40+0 – det kommer jeg aldrig til at vide.

Denne gang skal jeg ikke til jordemoder på min terminsdag.

Jeg har først en tid om en uge – når jeg er 41+ 0.

Hvis jeg når så langt, så vil jeg begynde at overveje nogle skub på vejen omkring uge 41 + 0. Her mener jeg hindeløsning, evt. akupunktur og ellers fuld blæs på alt, hvad der kan fremme oxytocin hormonet, der som bekendt er det hormon, der laver veer (og laver såå meget andet i din krop ved fødslen og tiden efter). Det er et ganske magisk hormon, hvis du spørger mig ? For der skal da ikke herske nogen tvivl om, at jeg vil undgå at blive igangsat medicinsk – dette er på baggrund af mange overvejelser, men især også fordi at jeg har planlagt en hjemmefødsel.

Det kan være, at jeg ikke er lige så afslappet omkring at være gravid, hvis jeg ikke har født om en uge.

Det må tiden vise ?

Psst… Kom og følg mig på Instagram!

[instagram-feed]