Close
Den søde juletid – tanker op til jul
facebook pinterest twitter

Den søde juletid – tanker op til jul

Avatar
mamatheresa 5 januar 2019, 22:08

Den søde juletid – Tanker op til jul

 

 

Dette personlige indlæg er skrevet i tiden op til jul, men er først blevet uploadet efter vi er gået ind i det nye år. Ja – I ved jo hvordan det er at være mor. Tiden går og klokken slår 😉
Jeg har dog stadigvæk lyst til at dele dette indlæg med jer, da jeg synes det har et godt budskab;

 

Den første jul som mor

 

Juletiden forbindes med at være sammen med sin familie, julehygge, julemusik, småkagebagning, gaver, lækker mad, sne, juledekorationer og julepynt. At være taknemmelig for de mennesker man har omkring sig. Julen har mange gode aspekter, og det er en skøn tid (hvis man ser bort fra kulden, stress over julegaveindkøb, forberedelse af mad, storforbrug af penge, trafikkaos osv.)

Nu står julen og nytåret for døren, og jeg kan ikke lade være med at reflektere over året der er gået. For mig har dette år, været et af de år, hvor der er sket nogle af de største ændringer i mit liv (indtil videre).

Det har været året hvor jeg blev mor til mit første barn, jeg er flyttet til en ny by, i et nybygget hus, og hvor jeg har gået hjemme på barsel. At skulle komme på plads i min nye rolle som mor, og i sig selv bare det at ”komme på plads”. Alt sammen i nogle positive selvvalgte ændringer, som fører mig tættere på de drømme og mål jeg har i livet.

For mig er dette én af de mange store drømme, som jeg altid har haft, og som er gået i opfyldelse for mig her i år 2018.

 

Barndomsminder

 

Som barn elskede jeg julen. Jeg elskede når hele hjemmet duftede af klementiner og varm julemad ude fra køkkenet, når min mor tilberedte den.

Jeg elskede at se mit barndomshjem være fyldt op med julepynt, et pyntet juletræ med gaver under, et opdækket bord med en rød dug på, fine glas og service, en kasse med Landkær sodavand, som stod i hjørnet i stuen og ventede på at vi børn kom og drak dem. Juleklistermærker på vinduerne, julemusik, juleslik, og juledekorationer med stearinlys som var tændt, samtidig med at der blev vist Disneys Store Juleshow på DR1.

Den glæde der ventede sig, og hvor juleaftensdag føltes som verdens længste dag. Lige indtil man ventede til om aftenen, hvor vi skulle spise god julemad, synge julesange mens vi gik rundt omkring juletræet, for bagefter at pakke vores julegaver op, og lege med dem.

Sande, gode og dejlige juleminder, som jeg håber og ønsker også kommer til at blive en del af min søns følelser og tanker omkring juletiden.

De traditioner, skal jeg nu viderebringe til mit barn.

 

Den hårde juletid

I starten af mine første år som voksen (21 år), mistede jeg min mor til kræft.

Jeg var i en dyb sorg i mange år efter, eftersom jeg er vokset op hos min mor, og hun var min primære omsorgsperson. Det var en kæmpe omvæltning i mit liv at have mistet hende, og i så ung en alder. Jeg har været ulykkelig, og det føltes som om at alt livslyst og lys var gået ud af mig.

I årene efter min mors død, har julen derfor ikke betydet noget for mig, for det handlede bare om at finde ud af hvor mine søstre og jeg skulle holde det henne, da vi nu også havde mistet vores samlingspunkt og vores trygge base.

Julen var derfor bare blevet til ”en hyggelig aften”, det var ikke noget jeg glædede mig til, og intet var det samme som før. Det eneste vigtige for mig, var at jeg holdte det med mine søstre.
Med årene der er gået, har vi derfor holdt jul forskellige steder.

Jeg har sågar tilbragt julen i udlandet, på en charterferie, som ikke yderligere var nogen solsucces + jeg følte at jeg sprang julen over. Men så har man haft det med..

 

Julen er hjerternes fest – hold fast i de gode traditioner

 

I mine voksne år, er jeg blevet klogere på hvad ”jul” vil sige. Og det har fået en væsentlig større betydning for mig efter jeg er blevet mor.

Julen betyder derfor ekstra meget for mig i år, da det er den FØRSTE jul som forælder. En jul hvor jeg skal fejre den i vores nye hjem, med selvvalgt familie, mit barn, min mand, mine søstre og min mands familie. Det er første gang, at jeg i år skal fejre julen, med samme glæde som da jeg var barn.

Nu er det bare med mig som mor, som skal tilberede maden, pakke julegaver ind, pynte op, og være den vigtige person i min søns liv. At være den som skaber julehyggen. Ligeså vel som min mor gjorde det ved mig.

Efter min søn kom til verden, er det som om mit lys og min livsgnist er kommet igen, og han har fyldt et kæmpe tomrum ud, som jeg længe har haft savnet.

Det er en KÆMPE ære at skulle holde jul, og at skabe et samlingspunkt for min familie. At fejre en tid sammen med sin familie og værne om dem man elsker allermest.

Jeg kan ikke vente med at se min søns ansigtsudtryk, når vi alle er samlet.

Når vi er samlet omkring spisebordet, åbner gaver sammen, går rundt om juletræet, og bare det, at have en hyggelig stund sammen, og nyde alt det skønne ved julen – sammen som familie.

For mig er det vigtigt at skabe nogle gode familietraditioner. Give det jeg har lært, videre til mit barn, og ikke mindst skabe gode minder omkring julen, og huske at vi har hinanden♡

 

//