Close
Livet som mor
facebook pinterest twitter

Livet som mor

Avatar
mamatheresa 27 november 2018, 16:34

Lige siden jeg var en lille pige, har jeg altid vidst at min største drøm var at skabe min egen familie, og at jeg en dag selv skulle blive mor. Jeg prioriterer familielivet højt, men har også altid haft et ønske om at blive ”en karrierekvinde”. Nu kom familien før karrieren, og jeg er blevet mor til det mest fantastiske lille væsen man kunne ønske sig, og dette ville jeg ikke bytte for noget andet.
Min forestilling om det at blive mor, inden jeg rent faktisk blev mor, lever meget op til de forventninger jeg havde, både på godt og ondt. Følelsesmæssigt er det den største omvæltning og mest fantastiske oplevelse at blive mor, og sagt ret kliché agtigt, kan ord slet ikke beskrive hvilken følelse det er.

Der er ikke én fødsel der er ens, og oplevelsen er meget forskellig fra person til person. Jeg havde en positiv oplevelse både under graviditet og under fødslen, og mentalt følte jeg mig også klar til at møde mit lille vidunder. Alt ansvar ligges over på ens skulder, ligeså snart man føder sit barn.
Trods mange søvnløse nætter, og det at komme sig ovenpå den store omvæltning, finder man uanset hvad, altid en uanet energi man ikke troede man havde, til at give omsorg og være der når ens barn græder eller blot har brug for ens nærvær. Ens moderinstinkt træder virkelig i kraft i det øjeblik!

Sjovt som efter jeg er blevet mor, er det som om, at det liv jeg havde før, slet ikke har haft samme betydning, som efter man har skabt et lille liv, som man har ansvaret for nu.

Før jeg fik L, gik jeg meget op i mig selv og mit udseende – fordi jeg havde tiden til det. Faktiskhavde jeg ikke andet end tid, og den blev så brugt på kost, træning i fitness og tid med min kæreste og veninder. Nu tænker I sikkert at det lyder meget skemalagt, men for mig skulle tiden fordrives og jeg følte mig meget låst fast i de samme rutiner og tankemylder.

Al den tid jeg havde, kunne også godt føles som et tomrum for mig, så selvom det lyder som mange ting jeg gik op i, var det stadigvæk som om jeg manglede noget i mit liv. Nu er jeg følelsesmæssigt mere ”fuldendt” med mit liv sammen med min kæreste og vores berigelse af vores lille kærlighedsbarn.

Nu med titlen som mor, er tiden vendt op og ned, og tid er pludselig noget man skal prioritere og planlægge sig til. Udseendet er stadigvæk en prioritet for mig, men førsteprioriteten vil fra nu af altid være mit barn, og det er en fantastisk følelse at være blevet mor. Det er for mig et tomrum som er blevet fyldt ud på alle områder, både følelsesmæssigt og fysisk.

Selvom man er mor, skal man selvfølgelig ikke glemme sig selv. Man skal stadigvæk huske at værne om sig selv. Det er en gave at blive mor, men sagt, er det også en kunst at kunne være en god mor, samtidigt med at man skal huske værne om sig selv og de mennesker man har omkring sig.
Livet ændrer sig når man bliver mor, og det får pludselig en meget større betydning. Nu er der et behov, og et ansvar for at man tager vare for et andet liv. At blive mor udvikler en i mange aspekter, og for mig har det ændret min tankegang omkring livet, og mine prioriteringer. Så alle kommende mødre ude i verden – glæd jer til at møde jeres barn.

I bliver et nyt menneske når I får titlen som mor ♡.