Close
Rejsetips til når du skal på ferie med din baby
facebook pinterest twitter

Rejsetips til når du skal på ferie med din baby

Avatar
mamatheresa 20 januar 2019, 20:40

Rejsetips til når du skal på ferie med din baby

Jeg er netop lige vendt hjem fra MIN FØRSTE FERIE med min søn og min mand.

Vi har været nede og slikke solen i de kanariske øer, og vi er vendt hjem med ny opladede batterier, efter juleræset og nytåret. Normalt plejer min mand og jeg at rejse på ferie hvert år mellem jul og nytår, da nytårsaften ikke siger os noget.
MEN i år var det jo første gang med vores søn, og vi valgte derfor at holde nytårsaften hjemme i år! Det var mange år siden vi sidst havde gjort det, men alligevel første gang hvor vi kun var os tre hjemme.

Jeg synes personligt at det var skønt, for så kunne vi selv bestemme lige nøjagtigt hvordan vores aften skulle foregå. Og som børnefamilie, holdte vi os netop lige vågne til klokkeslaget tolv, inden vi gik i seng.
Det var en dejlig aften for os, med god mad, dronningens nytårstale og at se fyrværkeriet på den stjernefyldte og mørke himmel. Andet behøvede vi ikke.

Ugen efter nytåret tog vi så afsted mod de kanariske øer.
Jeg må indrømme at jeg har været ret nervøs for flyveturen, for jeg frygtede det værste, i form af en skrigende baby i knap 5 timer. Det skete dog HELDIGVIS IKKE.
Men derfor sagt, har det også krævet ekstra energi som forældre, at sørge for at ens barn har så god en tur som muligt, når man er på udebane i 7 dage i udlandet.

Jeg har derfor lavet en rejseguide / rejsetips til, hvad man skal pakke med til sit barn, når man skal på ferie til de varme lande.

 

Når du skal pakke til turen

 

Når du skal i gang med at pakke, er der tusinde ting du skal være forberedt på at købe inden. Så husk altid at være i god tid!

Jeg kan varmt anbefale at bruge hjemmesiden: https://www.atrejsemedboern.dk/pakkelister

Hjemmesiden er super god, da der er rejseguide til børn i alle aldre. Jeg har selvfølgelig brugt rejseguiden med pakkeliste til sin baby, da min søn er 8 måneder.

Vores destination var charterferie til et europæisk land. Dvs. at jeg havde mulighed for at købe bleer og mad til L, uden de store problemer i de nærmeste supermarkeder. Dog kan man ikke garantere at det er økologisk, og at der ikke er parfume eller hormonforstyrrende stoffer i. Derfor valgte jeg at fylde den store kuffert op med babyting. Alt fra babybleer til creme, sæbe, mad og mælk.

Det er vigtigt at have i tankerne hvad der er ”nice to bring og need to bring”.

For at gøre det overskueligt, lavede jeg helt simpelt en pakkeliste med overskrifter til det min søn skulle have med, det jeg skulle have med, det min mand skulle have med, det der var fælles, og det absolut vigtigste (såsom pas, penge, nøgler, flybilletter, kamera, opladere osv.)

 

Selve listen så således ud

 

Pakkeliste til Gran Canaria 2019

 

Ting jeg skal huske inden

Vand blomster

Smid skraldespande ud +  tøm blespand

Luk vinduer

Slå alarm til

Tøm køleskabet

 

Vigtigt

Pung + penge

Pas

Solbriller

Flybilletter

Solcreme (faktor 30 til sønnike)

Blåt sygesikringsbevis

Baby Jogger

Baby alarm + oplader

Mobil + Oplader

Ipad

 

Baby

Bleer + svømmebleer

Vådservietter + skumklude

Mad: Pulvergrød + Frugtmos + grød + babychips + gulerodsskræller + gulerødder + havregrød

Sutteflasker + brystpumpe

MME Pulvermælk + flydende til flyveturen

Plastikbokse + mad ske + drikkeglas

Håndsprit

Stofbleer

Termometer

Neglesaks

UV badedragt + badefutter

Solhat

Bodier Lange + korte ærmer

Cardigan + futsko

Bukser

Strømper

Natdragt

Hagesmæk

Håndklæde

Baby sæbe + creme/olie

Zinksalve

Vatpinde

Bæresele

D-dråber

Legetøj: Bog + sutteklud + legetøjsmobil osv.

Dyne + pude + tæppe

Pusletaske

Sutter + suttesnor

Svømmeluffer

 

Mor

Badetøj

Kjoler

Sko: sandaler + løbesko + klip klappere

Cardigan

Toppe

Undertøj

Shorts + nederdel

Strømper / Strømpebukser

Make-up

Toilettaske

Skraber

Lille taske

Træningstøj

Neglelak + fil

 

Far

Badebukser

T-shirts

Shorts

Bukser

Trøjer

Cardigan/Jakke

Sandaler

Barber grej

Creme

Parfume + deodorant

 

Fælles

Håndklæder

Shampoo + balsam

Tandbørster + tandpasta

Bodylotion / olie

Nescafé

Vitaminpiller

Panodiler

Spil: kort + ludo + uno mm.

Sol tæppe

Vaskepulver

 

Pakkegaranti

Jeg kan garantere at alt er med til turen, hvis I medbringer alt dette som jeg havde med. Jeg havde endda taget for mange bodier med til ham, så kunne sagtens kun have brugt halvdelen. Men man kan heller aldrig være 100% sikker på vejret, så hellere for meget med end for lidt.

Det var et must for os, at have babyjoggeren med, og nu er L så stor, at han gerne må sidde i en klapvogn. Det ekstra gode ved at have en babyjogger er, at City Eliten også kan ligges ned. Så ens barn kan være i den i længere tid, end ved en normal klapvogn. Det ekstra plus ved City Eliten er også, at hvis man selv handler mad og vand, ligesom vi gjorde på ferien, så er City Eliten stabil nok til at kunne bære de varer man handler ind. Virkelig alle pengene værd!

OBS til check-in

Man skal være opmærksom på i lufthavnen, at klapvogne skal med som særlig bagage og skal pakkes ind i en pose / rejsetaske.

En anden god information er, at mad og modermælkserstatning til sit barn GODT må komme med i håndbagagen. Der er særlige regler for hvad man må tage med til sit barn i lufthavnen, da man er ansvarlig for at sit barn får den fornødne mad på flyet og turen.

Selve flyveturen gik for vores vedkomne godt, da L faldt i søvn da vi lettede i flyet. Jeg tror i enkelthed at det var ren og skær for ”at lukke af” fra al larm og støj. Da vi landede igen (begge veje) var han vågen, men med en sut, sutteflaske, eller at man holdte ham beskæftiget, bemærkede han ikke trykket, og klarede flyveturen så fint.

Det skal dog siges, at selve ventetiden, godt kunne føles lang – især når pladsen er så træng som den er på et fly!

Så det krævede lidt ekstra energi at holde ham beskæftiget. Vi var dog så heldige at have hans farmor og farfar med på ferien, så de kunne tage lidt over, når vi havde brug for ro.

 

Inden du rejser

Da vi ankom til den spanske lufthavn, havde vi booket en privat minibus med chauffør til at transportere os hen til vores hotel. Vi havde bestilt bussen med en autostol, så vi vidste at vores lille guldklump ville komme sikkert frem.
Dette gjorde tingene 100 gange nemmere, da man som børnefamilie har så mange ting at slæbe på. Vi skulle derfor ikke tænke på andet end os selv.
Under selve bestillingen inden vi rejste, havde vi angivet tidspunktet for flyvetidspunktet, så ved hjemrejsen, kom minibussen og hentede os igen i god tid.

Ved de fleste rejseselskaber kan man kun bestille en almindelig bustransfer til og fra hotellet, og der bliver ikke taget særligt meget hensyn til at man har en baby.
Jeg kan derfor kun anbefale at man bestiller en minibus på sin rejse. OG det bedste af det hele er, at det faktisk er billigere med en minibus, end hvis man bestiller bustransfer gennem sit rejsebureau !

Vi brugte https://www.suntransfers.com , som jeg varmt kan anbefale.

I stedet for at tage egen tremmeseng med, bookede vi en ekstra seng gennem vores rejsebureau. Så er man også fri for at tænke på det.

 

Ferie er det bedste

Ferien var i sin helhed SÅ skøn, og jeg anbefaler alle forældre til at komme afsted i januar måned hvis det kan lade sig gøre. Man får en fornyet energi med sol og varme, ovenpå den kolde tid hjemme i Danmark.

Vi havde købt et lille badebassin til vores lille guldklump, og det var et hit! Han elskede at sidde og plaske i sit badebassin. Han var også med sin mor og far en tur i poolen, hvor vi fik hygget os sammen.

Husk solhat, og UV-badedragt + badefutter og godt med solcreme til den lille.

Vi havde en SKØN ferie, og det er en dejlig måde at starte året på.  Det er så fantastisk når den første ferie er gået godt. Så ved man at det er ingen problem at rejse igen i fremtiden. Men husk også på, at ens barn kan mærke alt. Hvis mor og far er stresset, nervøse eller rolige. Forholder man sig roligt, og forbereder man sig i god tid, så skal det hele nok gå.

Det er mine råd herfra – jeg ønsker jer en god rejse med jeres små! 🙂

 

//