En quick guide til børneferie på budget

Dengang jeg var ung og bekymringsfri, da vi legede på skolens legeplads og aldrig helt vidste hvad klokken var, og da sommeren var varmere og vinteren mere kælkevenlig. Dengang jeg boede hjemme og holdte sommerferie med mine forældre og søskende. Da mindes jeg, at vi legede udenfor det meste af tiden, eller besøgte vores familie i Spanien, hviltet ogå var forholdvis budgetvenlig, da vi jo boede hos dem og selv laede vores mad. Vi var sjældent i Zoo eller dyreparker. Engang imellem kom vi i Fårup Sommerland, men vi var en stor familie og havde ikke vanvittig meget at gøre med, så det var ikke ofte.

20160703_164753

Idag føles det nogle gange som om, at man ikke slår til som forældre eller familie, hvis ferierne ikke byder på eksotiske rejsedestinationer eller vilde oplevelser.

Priserne på den slags kan godt tage pusten fra mig, især når man har mere end 1 barn. Det kan være svært at begejstre børnene (måske mest klassekammeraterne), med en hyggelig hjemmeferie, hvor de rigtig kan hjælpe med at ordne haven.

IMG_20160707_204223

I år står vi den situation, at vi er forældrene med de mange (4) børn og vi har dæleme ikke ret meget at gøre med. Så jeg har sammensat en lille liste over børne- og budgetvenlige aktivitet. Listen er gældende for det område jeg bor i, men mon ikke der findes lignende aktiviteter rundt om i landet.

En guide til børneferie på budget:

  1. Bunkermuseet i Hanstholm, hvor man blandt andet kan opleve de bunkere hvori der blev filmet Olsenbanden i Jylland. Det er især vores to store på 7 år og 8 år, der gerne vil derud. Det er desuden ganske gratis.
  2. Sommer summarum rejser rundt i hele landet hen over sommeren, og i uge 29 kommer de altså til Vorupør. Det er gratis og garanteret sjovt at opleve. Se på Ramasjang’s hjemmeside, hvor de ellers slår lejr.
  3. Legoland! Ikke billigt siger du? Ikke hvis du bare kører afsted og køber alle billetter ved indgangen. Der findes forskellige steder, hvor du kan få en ganske gratis børnebillet der gælder til børn  på 3-12 år. Hvis du tilmed booker dit besøg syv dage før, kan du få 1 stk voksenbillet til 295 kr. Der er masser af gode tips her, jeg har endnu ikke selv ledt efter produkterne, men jeg skal nok give en opdatering på det.
  4. En god gammeldags hule i haven – det er slet ikke så kedeligt som det måske kunne lyde, og det kræver slet ikke ret meget. Et havebord, nogle stole og nogle tæpper/lagener. Stil det op så ungerne kan være derinde og smid tæpperne over. Bum! Så er der et par timers underholdning. Er du rigtig god kan du jo arrangere en lille pinic derude, med frugt og grønt, lidt ristet rugbrød med smørepålæg (vi er kæmpe fan af hummus herhjemme), og noget koldt isvand. Det er selvfølgelig afhængig af, at den danske sommer snart tager sig sammen og viser sig frem igen.
  5. Drageflyvning – en af mine kollegaer gjorde mig opmærksom på, at den danske sommer ofte er meget blæsende. Og hvad er bedre underholdning i blæsevejr, end drageflyvning? Det er ganske vist nok mest for de lidt ældre børn, men jeg er sikker på at G på 3 år vil elske at få hjælp af sin far, og T på 1 år synes sikkert at de er fine at kigge på (læs = råbe efter). Du kan købe nogle fine nogle her, eller gå i en legetøjsbutik, hvor de sikkert også kan købes.
  6. Shelterture, hvis man da er til bål, udeliv og ristede skumfiduser. Det behøver ikke at kræve ret meget, udover et liggeunderlag, en sovepose, lidt mad til bålet (evt, bagekartofler, majskolber, grønne asparges, tomater, falafler, brød og pølser). Har man ingen af tingene, kan det selvfølgelig godt gå hen at blive smådyrt alligevel, men så kan man jo evt bare køre hjem i seng og tilbage næste morgen. Havregrød lavet på bål, smager sikkert drøn lækkert! Du kan finde en oversigt over lejrpladser og sheltere i hele landet her.

Skulle du have flere gode og budgetvenlige forslag, så kom endelig med dem. Og rigtig god sommer til alle! 😀