Close
De der bedsteforældre-rettigheder
facebook pinterest twitter

De der bedsteforældre-rettigheder

Avatar
mariaramskov 18 september 2015, 17:01

Jeg har længe gået og gruplet over det her emne, bedsteforældrerettigheder.

Jeg synes at vi danskere er vældig gode til at være sociale med hinanden, men det er som om at vi kun “rigtig hygger os”, hvis det involverer mad.

Gerne brød og kage om formiddagen og om eftermiddagen, og noget lækkert velmarineret kød med alt for meget tilbehør om aftenen. Vi spiser altid når vi skal være flere sammen. Selvom de fleste nok egentlig synes at et frugtfad er ret lækkert, så er det bare ikke helt acceptabelt at servere, når familien kommer forbi.

2015-09-13 20.41.41

Da Gabriel kom til verdenen, og særligt da tiden med fast føde begyndte at nærme sig, overvejede jeg meget hvilken slags “mad-mor” jeg gerne ville være.

Jeg havde en plan om at holde ham væk fra sukker, så lang tid som jeg overhovedet kunne.

Ingen saftevand eller andre søde drikke, ingen slik/chokolade og ingen kager. Der blev selvsagt lidt af en udfordring, netop fordi vores kultur skriger på det modsatte. Og jeg kunne godt fornemme at nogle ovenikøbet synes det var synd for den lille dreng, at hans mor sagde nej til kiks og kakao.

Gabriel og Theodore har nogle dejlige bedsteforældre og oldeforældre. De hygger og leger og der er altid plads til dem. Og de vil rigtig gerne have lov til at forkæle deres små børnebørn. Som udgangspunkt synes jeg at børn skal forkæles af sine bedsteforældre.

Det skal være et sted med masser af leg, to portioner dessert og lidt senere sengetider.

Men kun hvis det fungerer både for barnet og for forældrene. Gabriel har fx aldrig reageret på at han ikke er kommet i seng til tiden. Han bliver ikke pylret eller umulig, han sover måske bare lidt længere til middag. Det betyder jo altså ikke, at han ikke skal i seng i ordentlig tid så. Det er det samme med mad. Han bliver ikke helt kørt op af at spise sukker, men det betyder ikke at han så bare skal have det.

2015-09-18 16.52.36

Jeg havde en “konfrontation” med en af oldemødrene omkring maden, fordi hun gerne ville give kiks og vingummibamser i lange baner, lige inden aftensmaden. Hvad er der i vejen med at servere sundere alternativer for vores børn?

 Hjemme hos os har vi meget sjældent fredagsslik, vi har fredagsfrugt i stedet for. Så laver vi lidt sjov med det i stedet for og skærer frugten ud på forskellige måder. Ungerne, det vil sige de to store bonusbørn, var lettere utilfreds med det i starten, fordi de får fredagsslik hos deres mor. Det gik dog hurtigt over igen og nu spørger de meget sjældent om slik.