Close
Det er svært at være to år
facebook pinterest twitter

Det er svært at være to år

Avatar
mariaramskov 23 september 2015, 19:48

Hej. Mit navn er Gabriel og jeg er to år og fem måneder gammel. Det er mig der huserer hos min mor Maria, der normalvis er den I hører fra.

2015-09-23 21.33.22

Jeg vil gerne fortælle jer lidt om hvordan det er at være to år. Min morgen starter som regel med at jeg sover lige så længe som jeg vil, fordi min mor er alligevel altid bare hjemme.

Det er dog ikke fordi jeg synes man skal ligge og snue alt for længe, senest til kl syv, der er jo masser af legetøj der skal lege med.

Jeg kommer lige med ind i mor og fars seng og siger godmorgen til Theodore, han sover nemlig i en seng derinde. Jeg synes måske det er lidt snyd, at han sådan må putte hos mor og far hver nat, men på mit værelse er der en fin stjernelampe, og den vil jeg helst ikke undvære.

2015-09-23 21.31.29

Så står den på morgenmad. Jeg ved faktisk altid hvad jeg gerne vil have, yoghurt! Eller, det vil sige at det vi jeg have lige indtil, jeg ser at mor skal have havregrød med banan i, så vil jeg også gerne have det. Medmindre selvfølgelig at mor prøver at være smart og lave en portion til mig selv, så vil jeg hellere have yoghurt. Mor siger altid at jeg skal spise ind over tallerkenen, fordi jeg tilsyneladende spilder lidt. Men det forstår jeg ikke, for man skal da spise maden i munden og ikke over tallerkenen. Efter morgenmaden kan jeg lige nå at lege lidt, imens Theodore og får morgenmad. Han får godt nok kun lidt mælk i en flaske, men han ser ud til at synes det er ret fedt. Lige når jeg er kommet godt igang med en leg og har fundet alle legesagerne frem, kommer mor gerne og siger at jeg skal dagpleje.

Jeg tror ikke altid at hun forstår hvor besværligt det er at finde alle de rigtige ting frem, eftersom de ligger i flere forskellige kasser.

Så jeg bliver nogle gange lidt irriteret når hun sådan forstyrrer mig. Heldigvis elsker jeg min dagplejefar og der er andre børn jeg kan lege med, så helt slemt er det ikke. Mor kommer altid og henter mig lige når jeg er vågnet fra min middagslur, så jeg har god tid til at finde legetøjet derhjemme igen. Jeg har fundet på en leg til, når vi skal køre hjem fra dagpleje. Den går ud på at jeg bestemmer hvilken vej vi skal dreje og så skal mor køre den vej. Jeg ved ikke om mor ikke gider at lege den leg eller om hun bare ikke helt har forstået hvad den går ud på, men hun kører altid den samme vej og så ender vi derhjemme. Mor siger at vi jo skal køre hjem og derfor ikke kan dreje den vej jeg vil, men hvem siger at jeg gerne vil hjem. Nogle gange er det hyggeligt bare at køre lidt rundt og kigge på alle de store lastbiler og busser der kommer forbi.

2015-09-23 21.32.59

Det er ved at være sengetid nu, så der er ikke mere fra mig i denne omgang. Vi må se om I kommer til at høre mere fra mig. Husk at I også kan følge min mor på Instagram: @mariaramskovdk, eller på hendes egen blog www.mariaramskov.dk 🙂