Hej verden – Nu som veganer

Stilhed er vist ikke længere ordet for, hvordan det har været på bloggen på det seneste. Det er ikke fordi jeg har haft ekstremt lidt overskud, at vi har været syge eller sågar fordi jeg ikke har haft lyst. Jeg har simpelthen bare prioriteret mine børn, min kæreste og mig selv højere. Det har vi haft brug for herhjemme og det har gjort godt.

Vi har det stadig godt allesammen. Gabriel udfolder sig i den grad som et selvstændigt individ (læs: trodsalder-barn), og jeg tror han føler sig noget udfordret nogle gange. Jeg er i hvert fald flere gange højlydt blevet irettesat fordi jeg gav ham mælk i det forkerte glas, jeg skar leverpostejmaden ud i for små eller for store stykker eller fordi jeg mener at han skal vende skoene rigtigt i stedet for grisetæer.

Vi tæller til ti og forsøger at hjælpe ham igennem hans frustrationer på bedste vis.

Studio_20151114_201003

Theodore er ved at få en rigtig personlighed, og det er bare så spændende at finde ud af hvem han er. Han vil fremad i verdenen og er stadig ligeså mild som han plejer at være. Han er begyndt at spise nu og jeg er ved at kigge på hvordan det kan foregå. Han er startet op på grød, men jeg har sidenhen læst lidt om BLW, Baby Led Weaning. Jeg er slet ikke helt inde i det endnu, men det handler lidt om at baby lærer at spise den mad som vi spiser, istedet for mad der er most og blendet til ukendelighed. De spiser stænger og stykker, og de får selv lov til at vælge maden og holde den. Så de bliver ikke madet, men undersøger selv maden. Det tænker jeg kan være med til at give en større interesse for og lyst til mad, og nogle kloge hoveder mener at de senere hen bliver mindre kræsne.

Studio_20151114_201132

Jeg har vist tidligere nævnt lidt om at jeg ville afprøve at spise vegansk. Det er jeg nu gået All in på, og spiser ingenting der kommer fra dyr. Ikke kød, æg, mælk eller fisk. Det startede egentlig ud som et ønske om at spise sundere og flere grøntsager. Så blev det til at jeg faktisk ikke havde så meget lyst til animalske madvarer, og nu har jeg fået det rigtig godt med mit valg. Jeg føler ikke at jeg går glip af nogle ting, bort set fra måske chokolade. Jeg er blevet rigtig glad for min beslutning, og er kun blevet bekræftet i det, efter jeg har undersøgt mere om dyrevelfærd og miljøproblematikker. Jeg vil gerne understrege, at det her ikke bliver en blog om hvor synd jeg mener det er for dyrene eller hvilken effekt det har på miljøet.

Det bliver tilgengæld en blog der også kommer til at bære præg af livet som veganer.

Studio_20151114_201205

Vores familie bliver mere og mere sammensat. Vi består af os og bonusbørn, og nu består vi endvidere af veganer og ikke-veganer. Det kommer til at kræve rigtig meget forståelse og accept af hinandens holdninger, og ikke mindst vanvittig god kommunikation i forsøget på at finde en løsning for vores familie. Lige nu er udfordringen særligt omkring juletraditioner og om hvorvidt vores børn skal spise vegansk. Jeg har ingen løsning på det endnu, men jeg tror på at vi finder en.

Kan I have en fortsat dejlig weekend,og sende kærlige tanker til de mange ofre i Frankrig.