Hvorfor er du så sur mor?

Jeg har været lidt af en snerpe her det sidste stykke tid. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg har kæmpet med en fødselsdepression efter vi fik Gabriel, og at den blomstrede lidt op igen efter Theodore kom til verdenen. Jeg har egentlig fået okay styr på det, og jeg er blevet meeeget bedre til at mærke mig selv, og særligt hvordan forskellige ting påvirker mig. Både i en positiv og en negativ retning.

Men her på det sidste, har jeg bare været en sur mor.

En “arbejdsskade” fra min uddannelse er, at jeg kan overhovedet ikke acceptere når folk baserer deres udtalelser på ‘synes-ninger’. Jeg kan diskutere et emne, men går lidt i baglås når der bliver argumenteret med “det synes jeg bare”, for jeg har lært at man altid skal kunne bakke sin tese op med noget evidensbaseret viden. Også selvom tesen er noget banalt som, hvordan der skal støvsuges så det er gjort ordentigt (efter min standard selvfølgelig). Her er det min snerpethed kommer ind i billedet, for helt ærligt, så skal der i privatlivet være plads til, at man bare lige synes et eller andet. Som fagperson skal man stå til ansvar på en helt anden måde.

Et andet sted jeg arbejder på at slappe lidt mere af, er omkring vores hus og alle de huslige pligter. Jeg kan drive mig selv til vanvid, over at vi altså slet ikke har det instagram-venlige hus, det stilrene hus, eller faktisk bare det opryddede hus. Der ligger altid en bunke med alverdens ting og sager, flere forskellige steder. Der står nogle poser med tøj til genbrug, som jeg endnu ikke har fået afleveret. Vi har et hvidt spisebord, gråt sofabord og en teaktræsreol i samme rum, og det matcher ikke på den smarte måde. Jeg øver mig i at slappe af, lade bunker være bunker og så bare sætte mig ned på gulvet med mine børn (og mand). Det gjorde vi her til aften, og det var bare fantastisk. Gabriel spiste mere, og han spiste kikærter i massevis. Theodore spiste grøntsagsmos for første gang, fordi han fik lov til selv at spise det, og mor her ignorerede hvor meget det svinede. Gabriel skreg af grin, legede og lagde sig til at sove meget hurtigere end han plejer at gøre. Hvorfor har vi ikke gjort det noget før? Droppet alt oprydning og så bare råhygget med hinanden.

20151217_181627

IMG_20151215_141725

IMG_20151212_090456

Så lige en lille reminder. Drop støvkluden og gulvmoppen og så smid dig ned på gulvet og leg med dit barn. Uanset alder ❤