Nærværende familieweekend

image

Den her weekend har stået i familiens tegn. Fredag startede ud til skolefest med mine to bonusbørn. Det er første gang jeg har været med til sådan noget, hvor det vel at mærke ikke var mig der stod og rokkede løs i diskokuglens skær i gymnastiksalen.
Og det var virkeligt fedt. Så er man rigtig nok blevet voksen. Det var skønt at se alle børnene hygge sig og løbe rundt over det hele i deres fine tøj.
Efter den hjemmebragte fælles-buffet lavede alle børnene en super fin opvisning, med dans og sang og de storsmilede! Jeg kiggede tilfældigvis på forældrene, der stort set alle stod med en mobil i vejret og filmede dem. Jeg kan ikke bestemme mig for hvad jeg synes om det. På den ene side kan jeg godt se lykken i at have mindet efterfølgende, og jeg tror faktisk mange af børnene også gerne selv vil se det bagefter.

Men.. Hvad med at være nærværende i øjeblikket, i stedet for at have travlt med at sikre et minde?

Jeg siger ikke at man ikke skal filmen sine små mirakler, men der er skolefest hvert år, og gymnastikopvisninger og teaterstykker med klassen. Måske man kunne nøjes med et billede eller tre af det fine tøj og det seje hår?

Er det mig der er lidt sippet her, eller hvad synes I? 🙂
image

Lørdag fortsatte med surprise party for min skønne mand. Han har fødselsdag imorgen, og havde fortjent lidt ekstra. Efter en vinter/forår med en hysterisk post-deprimeret gravid kæreste, økonomiske udfordringer og deraf tvungen produktionsarbejde, har han i den grad trukket læsset i vores lille hjem. Så jeg fik sendt ham og de to store børn afsted i biografen, alt imens jeg forberedte mad og bød gæsterne velkommen. Det var ikke en “lad-os-gemme-os-og-springe-frem-fra-sofaen-fest”, men det var helt perfekt. Og uanset om han havde trukket læsset eller ej, så er det altså bare fedt at gøre gode ting for dem man holder af. Det burde vi alle gøre noget mere af 🙂 Jeg havde været så fræk at invitere venner og familie, med den besked at de selv skulle tage kød til grillen og drikkevarer med. Det blev rigtig godt taget imod og så lavede jeg en spandfuld pastasalat (den “gode” slags med cremefraiche og bacon) og sprøde pomfritter fra ovnen. Desserten blev noget så imponerende, som isvafler fra Rema1000. Der er altså nu noget charmerende over sådan noget samspisning, hvor alle bidrager til menuen. Tag ikke fejl, jeg synes nu også det er fedt at invitere gæster og så have en skøn tre-retters menu klar, lækker vin og endnu lækre drinks. Jeg ville dog nok bestille den der tre-retters menu udefra, for det der med finere madlavning, det er ikke min skarpeste side. Jeg laver til gengæld en genial pasta og kødsovs 🙂

Søndagens formiddag blev brugt i selskab med oldeforældrene og rundstykker. Jeg føler mig altid så priviligeret på ungernes vegne, over at de har friske og mobile oldeforældre, og faktisk også et par tip-oldemødre. Det er uundværlige stunder de får sammen. Også selvom de måske ikke kan huske det når de bliver større, men så skal jeg nok være der til at fortælle skønne historier om dem. Jeg har desværre kun en mormor tilbage, men hun har været en rigtig stor del af vores liv. Hver torsdag kom hun hjem til os og bagte boller. Så vi drønede hjem fra skole, til duften af rene gulve og nybagte boller. Det mindes jeg stadig som noget af det bedste i min barndom, i forhold til bedsteforældre. Sådan nogle minde vil jeg ønske at mine børn får, sammen med deres bedsteforældre.

I forhold til forevigelse af minder, går jeg derimod stærkt ind for at få taget en masse billeder og filmet en masse øjeblikke mellem barn og bedste/oldeforældre. Tiden går hurtigt og der sker mange ting, så jeg synes det er vigtigt at få vist hvor de stammer fra. Man kan desuden få de der bøger, hvor mor/far, bedstemor/far, oldemor/far kan fortælle om deres liv i, og jeg synes de er fantastiske. En dejlig måde at læse om sine rødder på.

Resten af dagen skal bruges langt fra distraherende mobiltelefoner og computere. I haven, hvor der skal sættes kartofler og slås græs.

Kan I have en skøn søndag og Mors Dag, og gør en god ting for en I holder af 😉

Jeg kan desuden følges på Instagram, hvis man skulle have lyst.. @mariaramskovdk 😀
image