Næsjonaldag d. 26 juni

image

At være sygeplejerske og mor på samme tid, kan nogle gange være en udfordring. Vi vil allesammen gerne vide alting, og jeg går helt ind for vidensdeling og at træffe valg ud fra al den viden der findes om et emne. Men nogle gange kan det være rarere, at være lidt uvidende. Jeg har ikke mange års erfaring og jeg har aldrig arbejdet på en børneafdeling, men jeg har mødt børn og børnefamilier, der har været igennem rigtig svære ting.
Jeg læste engang et blogindlæg af en blogger jeg har fulgt længe, Lortemor. Hun skrev om det her med, at man nogle gange kan forestille sig de vildeste ting om sine børn.

Jeg kan fx hente Gabriel i dagpleje, og på vej hjem i bilen forestille mig at vi kører galt.

Og jeg forestiller mig ikke bare at vi kører galt, jeg forestiller mig alle detaljerne. Hvor meget vi kommer til skade, følelserne af at have mistet kontrollen, kærligheden til mit barn, hvem stopper op, turen på sygehuset og alt der kommer derefter. Det kan skræmme livet af mig, og jeg er faktisk begyndt at græde et par gange i bilen.
Jeg ved ikke hvorfor man får de tanker, måske er det et udtryk for de vanvittige følelser der følger med forældreskabet, eller måske er det en forsvarsmekanisme. En måde at altid være forberedt på. Uanset hvad, så er jeg lykkelig for at der aldrig er sket noget (og at der formentlig aldrig kommer til at ske noget).

Der er dog det ved det, at det sker for nogle. Der er nogle forældre og børn, der oplever sygdom og ulykker, der ikke burde ske for nogen som helst. Og det er forfærdelig! Jeg aner ikke hvordan jeg ville reagere, formentlig ikke særlig hensigtsmæssigt, men jeg ved at jeg ville være knust. Når man er i sådan en situation, hvor ens barn er indlagt og dagene smelter sammen i undersøgelser, testresultater og behandlinger, så har alle brug for et afbræk og et frirum.
Hospitalsklovnene rundt om på sygehusene, er med til at give sådan et afbræk.

Jeg er så fuld af respekt for det arbejde de gør og jeg kan ikke fremhæve det nok.

De giver syge børn og deres forældre en grund til at smile og måske, for en stund, glemme sygdom.
image

Det her er ikke et sponsoreret indlæg og jeg er ikke blevet bedt om at skrive det. Jeg synes helt personligt at det er en vigtig sag at støtte. Og da jeg så på Facebook at de har en konkurrence igang, ja så ville jeg da lige fremhæve den og gøre opmærksom på deres arbejde. Konkurrencen går i al sin simpelhed ud på at tage et billede af sig selv, med en rød næse på. Du skal dele billedet på Instagram og hashtagge det #givditsmilvidere eller på deres Facebookside “Danske Hospitalsklovne”.
Du kan købe en rød næse fra uge 25 i Lidl eller i webshoppen www.lirumlarumlej.dk, men alle røde og runde dimsedutter kan bruges, så det er bare med at være kreativ 😀
image

I enhver konkurrence er der selvfølgelig en præmie. Du kan vinde en lækker ipad mini 2, der er sponsoreret af Lidl. Og hvem kunne ikke godt bruge sådan en 😉

Vinderen bliver trukket d. 30 juni. Du kan læse mere om regler og betingelser her.

Rigtig skøn weekend til jer allesammen!