Nøgenhed

Vi er så heldige at have et badekar herhjemme. Det er altså ret så fedt, både for børn og voksne. G og T hygger sig gevaldig når de er deri sammen, og mor her ender altid med at være gennemblødt bagefter, fordi bilerne (vi har nærmest biler i alle rum) jo altså kører lidt vildt. Badekarret ligger i kælderen og soveværelserne, og dermed tøjet, er på første salen. Det medfører at vi relativt ofte ender med at rende med bare numser igennem huset og det har jeg det ganske udemærket med.

G render jævnligt rundt uden ble, fordi han er i fuld gang med pottetræning, og det er altså bare nemmere uden alt det tøj. Han tager ofte selv tøjet af og render rundt med det på hovedet i stedet for. Og hos som så mange andre børnefamilier, er det stort set umuligt at gå på toilettet i fred.

Så alt i alt er der ret meget nøgenhed herhjemme.

Og det har jeg faktisk aldrig tænkt over, i hvert fald ikke i forhold til børnene. Før end jeg var i karbad med G, og vi legede med bilerne. De kørte op og ned af mine ben, og sad jævnligt fast i navlen (mon det var en hentydning til en slankekur?). Men hvornår er børnene blevet for store til det?

Jeg ved at man på et tidspunkt selvfølgelig også skal lære dem om blufærdighed og sociale manerer, men jeg synes det er virkelig vigtigt at de har et sund og åbent forhold til kroppen. Vi snakker om tingene herhjemme og G ved godt hvad både tissemand og brystet er for noget. Så vidt jeg ved, er det helt normalt. Men hvordan sørger man for, at de bevarer et sund syn på kroppen?

2016-02-16 20.22.07

IMG_20160215_232832