Nytårsforsæt

Jeg har aldrig rigtig været typen der har gjort status over det forgangne år, eller har fået lavet (eller overholdt) ret mange nytårsforsætter. Har jeg ytret nogle forsætter, så er det vist de klassiske med at tabe sig, spise sundere og dyrke mere motion. Og jeg har endnu ikke holdt dem i mere end et par uger.

Nogle mener at det her med nytårsforsætter er noget fjollet noget, og at hvis man gerne vil lave ændringer i sit liv, ja så kan man da bare gøre det. Det er dog ikke lige nemt for alle (herunder undertegnede), at ændre på de veltilpassede vaner vi render rundt med. For os er det ret fedt, at kunne bruge nytåret som en god undskyldning eller som et lille spark bag i.

2016-01-07 13.18.58

Jeg har besluttet at lave et enkelt nytårsforsæt dette nytår.

Det skal ikke handle om min krop eller min fysiske sundhed, for jeg er midt i en lang proces og Rom blev altså ikke bygget på en dag. Så kost og motion tager jeg det stille og roligt med, og nyder at lysten til et sundere liv bliver større og større.

Nej mit nytårsforsæt er af den mere afslappende type. Jeg er nødt til at lære, at slappe af. I ved når man sætter sig ned på gulvet med børnene, eller i sofaen sammen med den eneste ene og så bare er i nuet. Jeg har svært ved at droppe tanker om aftensmad, vasketøj, tidsplaner og hvad der skal ske i hvilken rækkefølge i overmorgen. Jeg synes jeg går glip af en masse kvalitetstid med mine nærmeste, fordi jeg spekulerer over alt muligt andet, hele tiden.

2016-01-07 13.20.17

Så i år skal fokus være på nuet, nærvær og samvær. Ikke kun med min familie, men også med mig selv og mine venner. Jeg har til en start været ude og købe noget lækkert te. Jeg elsker om aftenen, når ungerne er puttet og de huslige ting er ordnet, så vil jeg gerne sidde og nyde noget lækkert. Det skal nu være chokolade-chili te 😀

2016-01-07 13.19.34