Close
Søskendekærlighed
facebook pinterest twitter

Søskendekærlighed

Avatar
mariaramskov 22 maj 2015, 06:57

Jeg stammer fra familien Danmark. En far, en mor og fire børn. Ingen tragedier eller skilsmisser. Vi er vokset op i en lille landsby, hvor alle kender alle og alle ved hvad naboen foretager sig. Nogle trives i sådan et samfund og andre finder det grænseoverskridende. Personligt synes jeg det er skide hyggeligt! Jeg har boet både i nærmeste større by (som i virkeligheden overhovedet ikke er en stor by), og jeg har boet i Greve. Altid i en eller anden form for lejlighedskomplekser. Og nok kan man have gode naboer i opgangen, men der er altid en eller anden form for afstand og værnen om privatlivet. Om det er fordi at det jo ofte er meget nemt at høre hvad naboen foretager sig, det skal jeg ikke kunne sige.
Nu bor vi så i en lille landsby igen i et hus vi har lejet..

Med frugttræer i haven, stakit og naboer på den anden side af hækken.

Og jeg elsker det! Mine børn kommer til at vokse op i et hjem, hvor de kan drøne ind og ud.. sammen!
Hver anden weekend kan de så drøne ind og ud sammen med deres to halvsøskende også.
image
Gabriel og skønne kusine Anna, med fem uger imellem dem. ❤

Det er nok noget af det mest dyrebare jeg nogensinde har set – søskendekærlighed.

Eftersom lillebror ikke har gjort sin entre i tilværelsen, er Gabriel stadig enebarn de fleste dage. Han er ved at være så stor nu, at han godt ved hvem Tessa og Alexander er og at de er betydningsfulde. Når de kommer ind af døren, får de en velkomst som ikke engang mormor (der ellers er ynglingspersonen over alle ynglingspersoner) kan hamle op med. Han drøner rundt, skriger glædesskrig, kilder dem, finder legetøj frem og fortæller i bedste Gabriel-sprog om alverdens ting. Han er også begyndt at snakke om dem og spørge ind til dem, når de ikke er her.
Hvor er det bare fantastisk at se! De to store er også lige så vilde med Gabriel og er SÅ gode til at lege med ham og inddrage ham, selvom de er noget ældre. Jeg håber og krydser fingre for at de kan bevare det gode forhold til hinanden, hele livet igennem.
Jeg har som sagt selv tre søskende, og de betyder alverden for mig. Jeg snakker med dem ca en gang i ugen, vi ses så ofte som afstande kan tillade det og vi vil stå på hovedet for hinanden. Det er for mig, ægte søskende kærlighed.
image
Højgravide jeg, sammen med mine lækre søstre ❤

Gad vide hvordan man fordrer det gode forhold imellem dem. Jeg tror på at størstedelen af ansvaret ligger hos forældrene. At lære dem hvordan man er sammen med andre børn og at ens søskende er noget af det mest dyrebare i hele verden.

Vi er i sommerhus med alle søskende, mostre, onkler og tanter her i pinsen, så jeg vil gøre mit for at det udnyttes i bedste stil! Må jeres pinse være fyldt med familie, udklædning til karneval eller solo-biograftur, afhængig af hvad man er til. 😀