Stilhed og tunge tanker

Der har været stille på bloggen det sidste stykke tid, det beklager jeg. Al fokus og energi er gået til Theodore og Gabriel. Lillebror har forresten fået navnet Theodore 🙂
Vi har allesammen haft brug for ro til at finde ud af at være en familie igen, nu med et nyt medlem. Det er en kæmpe omvæltning at få et barn og blive forældre for første gang.

Alt hvad man kender bliver vendt på hovedet, kastet op og så må du gøre dit bedste for at gribe det igen.

Det har været nemmere her anden gang, fordi rutinerne i hverdagen allerede er præget af at her bor et barn. Det er andre ting der fylder nu. Kan jeg stadig vise Gabriel hvor meget jeg elsker ham? Hvordan skaber jeg overskud og tid til nærvær med ham? Kan jeg være en ligeså god mor for to børn, som jeg kunne for et barn? Det er spørgsmål der fylder meget for mig, i min nye rolle som mor til to drenge.
image

Der er intet der kan få usikkerheden frem, som at få et barn. Det er ikke nødvendigvis en negativ ting, for meget af usikkerheden stammer jo nok fra bekymringer og enorme følelser for det her lille menneske. Men ikke desto mindre, har det skabt usikkerhed hos mig. Usikkerhed omkring mine evner som forældre, som kæreste og som mig selv. Da vi fik Gabriel, glemte jeg både mig selv og min kæreste i lang tid. Jeg mistede forbindelsen med mig selv, fordi jeg blev helt forgabt i min lille baby og følte ikke at jeg havde brug for noget som helst andet end at være tæt på ham.

Det har taget lang tid at overbevise mig selv om, at det er okay at prioritere sig selv først engang imellem.

For det er i den grad nødvendigt at huske sig selv, for at kunne rumme en lille baby på godt og på ondt. Og jeg kan godt mærke, at jeg denne gang kæmper lidt med frygten for at miste mig selv igen. Her den anden dag brød jeg helt sammen, nok mest fordi det var godt vejr og resten af familien skulle udenfor, imens jeg sad inde med en baby hængende i brysterne. Jeg syntes det var helt forfærdeligt, at jeg ikke bare lige kunne gå med ud, eller bare lige rydde op og gøre rent inden der kom gæster. Jeg ved heldigvis at det er en kort periode, indtil vi har fået nogle rutiner bygget op for Theodore.
Indtil da griber jeg enhver chance for nærvær. Farmand er fantastisk til at få babyer til at sove, så han kan hygge med Theodore imens jeg får en stund sammen med Gabriel. Det har også hjulpet rigtig meget på mit og Gabriels forhold, der var lidt ramt ovenpå indlæggelse og ny baby.
image

En lille update på ammesituationen herhjemme, jeg ammer stadig et par gange i døgnet, men det er vist mere hygge end det er næring. Og det er også okay.. Vi hygger os med det, samtidig med at jeg ved han får al den mad han har brug for igennem flasken. Det at amningen ikke kommer til at fungere, det føles i den grad som et nederlag igen. Jeg havde virkelig håbet og kæmpet denne gang, og jeg følte mig forberedt på udfordringerne ved amning, men det lader til at det ikke var nok. Der er simpelthen ikke nok mælk.. Det kommer lige til at tage et stykke tid, inden jeg har accepteret det. Heldigvis kan man have en helt fantastisk øjenkontakt når man giver flaske, så man stadig har en masse nærvær og kærlighed <3

Jeg havde dog glemt hvor ualmindelig dårligt sådan noget gylp fra modermælkserstatning lugter. Det har Theodore dog mindet mig om nogle gange de sidste par dage nu. Gerne kort tid efter jeg har været i bad og fået rent tøj på.. Så jeg må nok affinde mig med at lugte lidt af gylp hele tiden, i hvert fald de næste par måneder.

Det blev vist et lettere negativt indlæg det her, så jeg vil bare lige påpege, at jeg på trods af alle de ting, er drøn lykkelig! Jeg har to skønne drenge og en fantastisk mand. Det kan flere gange dagligt få en lille tåre frem hos mig (ja, hormonerne raser stadig her) 😀