Tasken – 10 ting der skal med på sygehuset

image

Nu nærmer terminsdatoen sig med hastigt skridt. Jeg er 38+2 idag, mener jeg i hvert fald. Man holder altså ikke nær så meget styr på det ved anden graviditet, som ved den første. Der kunne jeg lynhurtig fortælle hvor langt jeg var henne (både i uger og i måneder), hvor mange dage der var tilbage og hvor meget baby havde udviklet sig indtil videre.

Dengang havde jeg også styr på den der sygehus-taske, laaaang tid inden det blev relevant.

Den stod pakket og klar og jeg mener endda at jeg havde købt ekstra shampoo o.lign, så det hele var deri.
Denne her gang har jeg ikke været så meget med på noderne. Jeg er først nu her kommet i tanke om, at det måske var en ide at pakke bare lidt af tingene. Mest fordi vi skal i sommerhus her i pinsen, og så er det mest praktisk at have en taske med, hvis der skulle ske noget der. Og fordi jeg ikke gider at stå og vælge lillebrors outfit, samtidig med veerne.
Hvad putter man så i den her skønne taske? Jeg har været igang med at lave en liste til den, både så jeg husker det hele (jeg har som tidligere skrevet her, i den grad udviklet ammehjerne), og i tilfælde af at manden min skal pakke den. Den liste vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer. Jeg tager forbehold for at der tilbydes forskellige ting på de forskellige sygehuse, så jeg anbefaler at man lige undersøger, hvad der er gældende der hvor I skal føde.

1. Tøj til lillebror. Jeg ved at jeg skal være indlagt i 4-5 dage selv om jeg er andengangsfødende, pga ammeetablering, så jeg har pakket fem sæt og to natdragter.
2. Stofbleer og ammepude.
3. Babydynen. Jeg mener faktisk at de har både dyne og betræk, men jeg vil gerne bruge vores eget. Jeg sover med babydynen her det sidste stykke tid, for så lugter den af mig.
4. Læbepomade og en god fugtighedscreme. Luften på et sygehus er meget tør, så huden kræver lidt pleje.
5. Behageligt tøj til mig. Det inkluderer amme BH, ammetoppe og afslappende bukser. Det bliver selvfølgelig først pakket når det er tid til at tage afsted.
6. Toiletsager inkl. bind. Det er logisk, men jeg tager også lidt basis make-up med. Baby er ligeglad, men jeg erfarede sidste gang, at det faktisk var rart at bruge fem minutter på at gøre lidt ud af sig selv. De fleste sygehuse har bind, men de er enten kæmpe store eller ikke helt store nok.
7. En tablet og opladeren Ja, jeg skal altså også underholdes lidt når lillebror sover, og jeg ikke trænger til at sove. Meget af tiden går med at beundre det lille vidunder, men fem dage i en hospitalsseng kan godt blive lang tid uden underholdning.
8. Toiletpapir. Den bløde slags. For piger, når noget har været så udvidet, så svier det seriøst bagefter. Og sygehuset har de fleste steder sparet på toiletpapiret og indført sandpapir i stedet for.
9. Snoller. De har ikke meget af den slags at byde på, og når kroppen skal gennemføre et mindre marathon, kan det kræve det noget hurtigt energi.
10. Futter/hjemmesko. Et hospitalsgulv er bare drøn koldt og jeg vil ikke rende rundt i sko hele tiden. Så nemme hjemmesko, lige til at hoppe i.

Jeg har garanteret glemt nogle ting, men de kan nok ikke være så vigtige så. Med hensyn til et kamera, så bruger jeg altid det på min mobil og den har jeg naturligvis med. Skulle jeg have glemt noget alligevel, så kan min kæreste heldigvis hente det derhjemme eller nede i byen.

Har I ellers nogle gode forslag til hvad der skal i tasken?