11 fordele ved at være nybagt mor

Det kan være hårdt at blive mor. Man oplever pludselig en masse følelser, man slet ikke vidste, man var i stand til at føle. For ikke at tale om søvnmangel, smerter i forb. med heling efter fødslen og opstart af amning. Men, når alt kører – så er der også visse fordele:

 1. Man kan gå i nattøj hele dagen – det er jo vigtigt at sove, når baby sover!
 2. Man kan (næsten) spise så meget man vil, der skal jo noget til, når man ammer! (Pssst! Jeg har hørt at Ben & Jerry’s opper mælkeproduktionen!)
 3. Man kan forklare alle forglemmelser med sin “ammehjerne”.
 4. Ditto med hidsighedsanfald eller pludselig udbryden i gråd. (Det er bare hormoner!)
 5. Man kan lade opvasken stå lidt længere – det er jo vigtigst, at være sammen med baby, ikk’?
 6. Man behøver ikke at stresse over ikke at få motioneret – det er bedst at vente til lægen har frikendt understellet (og måske lidt længere – bare for en sikkerheds skyld, ikk’?)
 7. Man må gerne tude til “Sporløs”, “Gift ved første blik” eller en reklame for kattemad. (Det er bare hormoner!)
 8. Man må gerne tage et laaaaaaaangt og vaaaaaaaarmt bad. (Det opper mælkeproduktionen, har jeg hørt!)
 9. Man må gerne bede sin kæreste hente alle mulige ting, for det er jo vigtigt at blive i sofaen (hvile er vigtigt for mælkeproduktionen)
 10. Man kan faktisk forklare alle urimeligheder og udskejelser med enten “vigtigt for mælkeproduktionen” eller “det er bare hormoner” – prøv selv 😉
 11. Sidst, men ikke mindst – man har fået den bedste gave, man nogensinde vil få <3<3<3

Bonus: Man er med i “mor-klubben” – altså den der indforståede klub, som man først forstår hvad indebærer, når man selv får børn. Følg med, når jeg blogger om dét fænomen inden længe! 🙂