Close
Lidt om mig
facebook pinterest twitter

Lidt om mig

Avatar
miekerstine 20 september 2017, 18:20

mieker

Første blog-indlæg, og hvem er jeg så.  

Jeg arbejder til daglig på kontor, i en travl central afdeling, hvor den der er tættest på min alder, er 36, men størstedelen er 50+. I min fritid renoverer vi vores nye hus – eller det er primært min kæreste der gør det ?

Ellers hygger jeg med ham og vores dyr, Jeg træner crossfit/ styrketræning/ løb 3-5 gange om ugen, Jeg bruger rigtig meget tid på at planlægge og tilberede min kost. Derudover nyder jeg at ses med veninderne, en god bytur i ny og næ og så arbejder jeg stærkt på, ofte at holde mig-dage hvor jeg lader op, så jeg kan komme igennem ugerne uden at blive overstimuleret.

Udover ovenstående så prøver jeg også på at blive gravid. Jeg smed p-pillerne for 4 uger siden, og kæmper PT med at min krop slet ikke kan finde ud af sig selv, det betyder kvalme, ondt i underlivet, ømme bryster og generelle graviditetssymptomer. Vildt irriterende. Afventer bare at min mens kommer, så jeg i det mindste ved at noget af det jeg gør er korrekt.

Når man har PCOS siges det, at man kan spise sig symptom fri. Dette prøver jeg selvfølgelig, så jeg inderst inde ved, at jeg har gjort alt hvad der står i min magt for at blive gravid naturligt og forhåbentlig kan undgå at skulle i fertilitetsbehandling endnu engang. Det sidste 1½ år har jeg haft et stort fokus på min kost, har læst internettet tyndt og købt bøger om emnet.

Mange følger en kost der hedder LCHF eller KISS-kost, min psyke er ikke til at skulle holde en kost hvor man skal veje osv, så jeg har prøvet mig frem. Mange med PCOS/PCO er overvægtige, det er ikke tilfældet med mig, så jeg skal passe på med at spise for lidt mad, også i forhold til min træning. Jeg tog derfor til diætist for at blive sikker på, at det jeg gør er korrekt og få lidt råd og vejledning til min kost.

Så nu spiser jeg efter noget der hedder Glykæmisk indeks (GL), som er et udtryk for hvor meget blodsukkeret stiger efter man har spist en fødevare.  Jeg må så spise løs af det der har et lavt GL (under 55), spise med måde af det der har en medium GL(55-70) og spise så lidt som muligt af det med et højt GL (70+). Alt selvfølgelig med måde.

Dette gør, at jeg i min kost kan gå udenom visse fødevare, det er en fantastisk guideline. Heldigvis for mig, støtter min kæreste helt op om min kost, og har ikke noget imod ikke at få så meget pasta, kartofler, ris, slik osv. Han spiser det i stedet når jeg ikke er hjemme.

Jeg har dog den holdning, at alt er med måde. Jeg er mega madelsker og er rigtig glad for slik og chips.  Så skal jeg til et arrangement, ud og spise eller andet i den dur, så spiser jeg som jeg har lyst til.

Min diætist sagde jeg helst skulle holde ”synde dagene” til maks. hver 14. dag, så det prøver jeg at holde. Selvom det i nogen perioder er svært, og så må det bare være sådan ?

Det var lidt om mig, og hvad jeg er for en. ?