Close
Fra selvoptaget fitnesstosse til gumpetung gravid
facebook pinterest twitter

Fra selvoptaget fitnesstosse til gumpetung gravid

Avatar
mitbarselsliv 31 maj 2016, 08:22

Jeg mærker ansvarligheden komme snigende i takt med at maven vokser. Pludselig er det ikke kun mig selv og min kæreste det handler om. Jeg har været sammen med min kæreste, Morten, i lang tid, 7 år, og vi har altid været ret gode til at give hinanden plads til at have travlt hver for sig.

Det er første gang jeg har følt mig nødsaget til at måtte kræve, at han kom hjem for at assistere mig i rengøringen og indkøb, da det ganske simpelt ikke er noget jeg kan længere, eller har kunnet i lang tid pga. bækkengener. Jeg er altså ikke sådan én der lige beder om hjælp.

Sikke et nederlag. At gå fra stærk og selvstændig til afhængig og afmægtig. Ikke at kunne kende sin egen krop og at skulle bede om hjælp til at støvsuge.. Hold nu op altså..

Nye hobbyer og vaner som hækling, bagning og plantning overtog for squats, dødløft og holdundervisning i fitnesscenteret. Hvornår filans blev jeg pensionist? Nu er mine værste skader sovende fingre af at hækle. Geez. I det mindste er jeg da produktiv (det er jo pissehyggeligt for at sige det mildt), og jeg er ved at lære, at det er ok at have brug for hjælp ind i mellem.

MEN, ikke desto mindre var, og er, vi bare helt klar på de udfordringer. Vi vil være forældre og vi glæder os helt afsindigt til den lille fyr kommer ud og hilser på os. At være to og så lige pludseligt tre. (Eller sådan må det føles for faderen. Jeg har følt mig småskizofren siden Blyp begyndte at røre på sig derinde i babyhulen, og hvis ikke jeg snakkede med mig selv før, ja så gør jeg det da ihvertfald nu). Det er det hele værd, hver eneste gang han gør opmærksom på sit lille liv i min mave. Kan man elske ham allerede?

Jeg blev fornyligt færdig med en barnevognskæde (se billede), har pakket tasken til Blyp og til mig selv og Morten så vi bare lige kan smutte på sygehuset. Fryseren er fuld af bagværk både til turen på Skejby og til kommende barselsbesøg. Der er vasket tøj og indrettet i det lille hjem.

ALT er klar til at Blyp vil ud til os. ALT Blyp, hører du!?!

Nu skal han jo egentlig bare bages helt færdig, selvom det er nemt at blive utålmodig de sidste uger. Det er helt korrekt hvad man siger; at der normalt er ca. 30,5 dage i en måned.. bare ikke den sidste måned af din graviditet.. Der er ca. 1581 dage.. Sådan føles det.

Men der er lys for enden af tunnelen. De sagnomspundne plukkeveer begynder at bide mere og mere og komme hyppigere. Jeg søger nettet tyndt for tegn på begyndende fødsel og finder ganske rigtigt ud af, at der bare ikke er andet, at gøre end at vente og se..

Frustrating much? Tror jeg vist nok.

Sidste tur ved jordemoder resulterede i viden om at den lille røver endnu ikke har sat sig fast, at han vejer ca. 2800g og at mit blodtryk var lige højt nok, så skal til tjek ved egen læge.

Velkommen til ødemland. Ligner en vandballon. 😉

Jeg håber I har lyst til at læse med de kommende dage og uger. Tak fordi I læste med i dag.

 

MIt Barselsliv