Jordemoderonsdag

Jordemoderonsdag

Jeg elsker mit liv som jordemoder på mine egne – og særligt kvindernes – præmisser. Hver evig eneste onsdag har jeg åbent for spørgsmål på min firma-facebook. De fleste onsdage er det på skrift, hvor kvinder stiller mig spørgsmål, som jeg så svarer på. Jeg kalder det jordemoderonsdag, og jeg har gjort det hver onsdag siden marts 2017

Indimellem laver jeg det som en LIVE på facebook onsdag aften kl 20. Jeg sidder herhjemme ved mit spisebord, ligesom jeg gør nu, men i stedet for at kigge ind i en skærm, så kigger jeg ind i kameraet. Og jeg skal da lige love for, at der sidder mange derude og kigger med, stiller spørgsmål og lytter. Det er virkeligt en fornøjelse, at være der, hvor de gravide er – og de er helt klart på facebook.

Resten af ugen besøger jeg gravide kvinder – og par, der har fået en baby hvor amningen drikker. Samtidig med det ordner jeg vasketøj, skriver indkøbssedler og laver alt det grå administrationsarbejde, der følger med at være selvstændig erhvervsdrivende.

Mine jordemoderonsdag er min måde at gøre en forskel på, for jeg ved jo godt, at alle ikke “bare lige” har råd til at betale for en privat jordemoder. Så skrabet som det offentlige tilbud efterhånden er blevet – især i Region Hovedstaden, så synes jeg det må være på sin plads at jeg deler ud af det mentale overskud jeg har fået og giver lidt til dem, der ikke får nok på hospitalet.

jordemoderonsdag jordemoder jordemoderstine stine roswall

Når jeg laver live på facebook sidder jeg ved mit spisebord med tabletten tændt – og følger med i spørgsmålene på min pc. Jeg har mange visuelle hjælpemidler med – falsk bryst, dukke, bækken og meget mere

Det lyder måske lidt helligt, og hånden på hjertet: Det giver mig også en god følelse i maven 🙂
Jeg har en hel del gange fået tilbagemeldinger fra kvinder, som jeg har hjulpet helt uden at møde dem. Kvinder, der fik opdaget en sukkersyge fordi jeg gjorde dem opmærksom på, at de da altså skulle testes. Noget som egen læge havde glemt at få skrevet på deres papirer.
Jeg har fundet en baby, der var for lille og havde akut behov for hjælp. Noget der kun blev opdaget, fordi jeg gav en kvinde modet til at insistere på at blive tjekket.

Det meste af tiden bruger jeg dog på at berolige. Mange spørgsmål kan besvares med “Det er helt normalt, det skal du ikke bekymre dig over” – og det er et dejligt svar at kunne give 🙂

 

Nu skal jeg lave aftensmad, smørre madpakker og være en lidt mere nærværende mor for mine børn, indtil de om 2 timer skal have børstet tænderne.

Glædelig torsdag – jeg tæller ned til det bliver jordemoderonsdag igen 🙂

Kærlig hilsen
jordemoder Stine Roswall

Hvis du kan lide mine krøllede ord, og har lyst til at høre mere om både jordemoder-liv og familie-liv, så giv mig et like på min blog-facebook. Så får du besked om nye indlæg her på bloggen direkte i din nyheds-strøm på facebook.