Hvem er jordemoder Stine ?

Jeg vil gerne præsentere mig selv

Som ny blogger her på Min Mave tænker jeg, at det mindste jeg kan starte ud med er, at fortælle lidt om mig selv. Så ved I hvem jeg er og hvordan og med hvem jeg bor.

Jeg blev født i 1986 på Herlev Hospitals fødestue nr 4 (den jordemoder, der tog imod mig, blev senere min kollega) og voksede op i et rækkehus i Søborg. Jeg boede sammen med mine forældre og mine to storesøstre. Det var en god barndom, og på mange måder prøver jeg nu, at genskabe min egen lykkelige barndom for mine to børn.

Jeg er så heldig at være blevet mor uden at skulle kæmpe for det. Da jeg havde kendt min mand i et halvt år, stod jeg pludseligt med en positiv graviditets-test i hånden og tænkte: “Øh, æh, øh!”. Altså det var jo ikke en jomfrufødsel, meeeeen…
Det gik lidt hurtigere end vi selv havde tænkt. På min 23 års fødselsdag var jeg single, jordemoderstuderende og boede i København. På min 24 års fødselsdag var jeg forlovet, skulle giftes 14 dage senere, gravid i uge 20, færdiguddannet og lige flyttet til Kolding for der boede Thomas – og ham kunne jeg altså ikke undvære.

2 år senere var jeg gravid igen. Så jeg var/er en ung mor – ikke så ung, at andre kikkede skævt, men ung nok til at jeg ikke selv følte mig rigtigt klar. Heldigvis er der jo 9 måneder til at vænne sig til tanken, og da jeg endeligt fik Filippa i armene 11 dage efter terminen havde jeg været MEGET klar til at få hende ud længe.

— K L I P  T I L   N U T I D E N —

Filippa på 6 år er lige startet i skole og Katrine på 4 år er en krudtugle, der altid går rundt og synger.

Det er sjovt at opleve, at den samme genetiske opskrift har skabt 2 ret forskellige individer. Selvom vi opdrager dem efter samme regelsæt og elsker dem lige højt. Giver dem det samme mad og lader dem sove på samme værelse. Ja, så er det altså to vidt forskellige personligheder, der blomstrer frem.

Filippa tænker over alting. Hendes hjerne arbejder på højtryk og hun er på mange områder klogere end den gennemsnitlige 6-årige. Hun er ved at blive en ret habil læser – og kunne skrive alfabetet før hun fyldte 4 år.

Katrine lever i sine følelser. Hun synger i stedet for at tale, danser i stedet for at gå og er altid i gang med at drømme sig et andet sted hen. Livet er en leg for hende. Hun er viljefast og det er både helt vildt sjovt – og sindssygt udfordrende at være hendes mor.

Mit liv som jordemoder Stine Roswall

Der er nok at se til

Mit lille hus er derfor konstant fyldt med kaos, uanset hvor hyppigt jeg vasker tøj, så tryller vasketøjskurven så fyldt igen. Gulvet bliver klistret bare mine børn ser på det, og to-do-listen er aldrig tom.

Det er et godt liv. Det er sjovt og udfordrende. Men hold nu op hvor jeg også bare ind imellem trænger til at finde en kaffekop. Ja, jeg drikker ikke kaffe. Det behøver man jo ikke fortælle sine børn, så jeg hælder cola i en kaffekop og smiler. Jeg ryger ikke, tager ikke stoffer, drikker ikke kaffe og er ikke særligt vild med rødvin. Til gengæld elsker jeg cola – det kan sådan set sagtens være den billige fra Netto. Chokolade er også rigtigt højt på min liste. Min badevægt er jeg til gengæld ikke den store fan af.

 

Hvis du kan lide mine krøllede ord, og har lyst til at høre mere om både jordemoder-liv og familie-liv, så giv mig et like på facebook. Så får du besked om nye indlæg her på bloggen direkte i din nyheds-strøm på facebook 🙂