mit liv som jordemoder

Jeg hedder Stine Roswall og er privat jordemoder, mor til to piger og gift med en ret flot skolelærer. Jeg blogger om graviditet og fødsel set med en jordemoders øjne, og fortæller (røver-)historier fra hverdagen i mit lille hus i Rødovre.  

Jeg prøver at ramme den gyldne balance mellem arbejde, fritid, familieliv og det der med at være nogens kone. Nogle dage synes jeg det går rigtigt godt, med hjemmelavet mad, rent vasketøj og overskud til at høre om børnenes dag i børnehaven, andre dage roder huset, maden er take out og jeg orker knap nok at give min mand et kys. Med andre ord er jeg fuldstændigt lige så uperfekt som de fleste mødre!

Jeg brænder for, at alle gravide får lov at blive hørt og få svar på deres spørgsmål. Derfor vil I her på min blog ind imellem kunne finde indlæg, der svarer på helt almindelige spørgsmål og tanker, som man kan have som gravid (eller partner).
Jeg er blevet privat jordemoder, fordi jeg efter mange år som ansat på et offentligt sygehus indså, at jeg egentligt ikke er særligt vild med, at andre skulle bestemme, hvor længe jeg måtte snakke med en gravid og hvor god tid, der er til fødselsforberedelse. For hånden på hjertet, hvis jeg skulle indrette sundhedsvæsenet, så ville ”tid” være den vigtigste ressource – og den skulle der være nok af.
Jeg tror på, at en god graviditet, hvor man er tryg og føler sig hørt, er vejen til en god fødsel.

Og gode fødsler burde være en menneskeret.

Kom endeligt med kommentarer og fortæl jeres historier her på bloggen. Jeg vil gerne snakke med jer, der læser med :-)