Skyldfølelse over Josefines for tidlig ankomst til verden

Billedet er taget to dage inden Josefine blev født

Billedet er taget to dage inden Josefine blev født

Man fandt aldrig ud af hvorfor Josefine kom for tidligt. Det er selvfølgelig noget der har fyldt meget og stadig gør det. Jeg har ikke kunnet lade være med at tænke på om det var fordi jeg lavede noget jeg ikke måtte – eller om vi bare var uheldige?

Jeg havde gang i meget på én gang, i hvert fald mere end jeg plejer under gravidteten.  Jeg havde til tider meget travlt på mit arbejde, hvor jeg nærmest løb frem og tilbage, samt løftede jeg også mange tunge og store kasser, som jeg nok ikke skulle have gjort.  Vi var i gang med at flytte og samtidig skrev jeg på min bachelor.  Det var mange ting på én gang. Og jeg har tit stillet mig selv det spørgsmål om det kan have påvirket den for tidlige fødsel?

Jeg har hørt, at hvis man ikke ved hvorfor ens barn blev født for tidligt, er der en større chance for at man kan få en længere graviditet med sit andet barn. Om det er rigtig ved jeg ikke, men jeg krydser fingre for at det passer. Det er i hvert fald ikke et forløb jeg har lyst til at gå igennem igen.

På den anden side ser jeg det også som en dårlig ting – ikke at vide hvorfor Josefine kom for tidligt. For så kan det man ikke rigtig forebygge det, som hvis man vidste hvad grunden var til den for tidlige fødsel.  Jeg håber i hvert fald at jeg bliver fulgt ekstra i den næste graviditet, når det kommer. Ellers skal jeg nok gøre mit for at det kommer til at ske.

Nu følger jeg ikke rigtig den skyldfølelse mere, fordi jeg kan se at Josefine udvikler og vokser sig godt, men i starten var den der dagligt. Og jeg tænkte tit på om det vil ske igen ved næste barn. Det er nok det jeg tænker mest på lige nu.

Jeg vil helt sikkert tænke over det med ikke at være så stresset, have gang i for mange ting på én gang og løfte ting til næste gange og slappe meget mere af og sige nej hvis folk beder mig om noget, som jeg ikke mener, vil være godt for min krop.

For selvom risikoen er der, for sådan et forløb mere, afskrækker det ikke os for at få et mere barn. Nu ved vi hvordan sådan noget forløber og er mere kloge på hvad der sker.

.

Lige blevet helt udskrevet fra hospitalet

Lige blevet helt udskrevet fra hospitalet

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.