Baby venlige og mælkefri banan-havre-pandekager

Vil blot lige dele denne super nemme og sunde opskrift på banan pandekager. Jeg laver den ofte til de små herhjemme, og de er et sikkert hit hver gang 🙂

Det du skal bruge:

2 bananer (Gerne meget modne)

3 dl havregryn (Jeg bruger oftest resterne af morgenens havregrød, som er kogt på havremælk) – Hvis du bruger havregrød så bliver pandekagerne “blødere”, men det synes jeg personligt er bedst.

5 dl havremælk (Kun det halve ca. hvis du bruger havregrød)

1 æg

Vaniliesukker/vanilieekstrakt (Jeg bruger for det meste sidstenævnte. Mængden afhænger af en selv, men ca 1 teske.

1 spiseske Rørsukker (Kan med fordel udelades)

1 teske Bagepulver

Mel (Mængde afhænger af hvor tyk du vil have dejen – jeg laver den rimelig tyk så jeg får små men tykke pandekager)

IMG_8483

Du starter med at mose bananerne i en skål, derefter blander du bananerne med havregrøden, eller havregrynene og mælken og rører godt. Så rører du ægget i massen, derefter alle de “våde” ingredienser. Rør derefter mel og bagepulver (og vaniliesukker samt rørsukker hvis det skal i) sammen i en skål og tilsæt det i bananmassen. -Er dejen blevet for tyk så kommer du bare mere havremælk i.

Hvis du har brugt havregryn så lad dejen stå i 5-10 minutter før du begynder at lave pandekagerne, derved får havregrynene suget væske til sig, og konsistensen bliver blødere 🙂

IMG_8487 IMG_8490

Bon appetit 🙂