Close
Kroppen efter fødsel
facebook pinterest twitter

Kroppen efter fødsel

Avatar
mommybear 7 januar 2019, 10:55

Nu har vi endelig fået vores 3. vidunder til verden <3 For 10 dage siden fødte jeg vores datter “lillesøster” -som hun stadig hedder, da vi ikke er helt enige om hvad hun skal hedde. Selve fødselsberetning bliver et kort men positivt indlæg, som jeg lige skal have skrevet inden det kommer ind her. Samtidig så var jeg så ualmindelig heldig at det rent faktisk var den mandlige jordemoder, Morten, der mødte ind kort efter jeg blev indlagt på fødestue 3, på Viborg sygehus. Det kræver altså også sit helt eget indlæg, for sikke da en jordemoder 😀

Dette indlæg kommer til at handle om hvor imponerende en kvindekrop er. Jeg er i hvert fald ufattelig imponeret over min egen her efter fødslen af lillesøster, som er nr. 3 inden for kun 3,5 år. Dvs. min krop har aldrig rigtig haft fred for hverken hormoner, amning eller graviditet de sidste 4 år, og alligevel står jeg her kun 10 DAGE efter hendes ankomst, med en forholdsvis flad mave. Det er ikke for på nogen måde at blære mig, men ét eller andet må jeg da have gjort “rigtigt” siden jeg på SÅ få dage kan komme mig helt over både fødsel og graviditet.

For blot 14 dage siden, kunne jeg hverken bukke mig ned, gå op på 1. sal i vores hus eller løfte min søn, for slet ikke at snakke om en lille gå-tur med mine hunde, uden at pruste og stønne flere minutter efterfølgende 😆

Jeg har hverken trænet, eller sultet mig selv, men jeg HAR til gengæld trænet kontinuerligt gennem hele graviditeten, og det kan man så se har båret frugt. – Jeg skal selvfølgelig heller ikke opfordre andre til at træne hvis de ikke kan holde til det, ingen er ens, men jeg er meget stærk tilhænger af at holde kroppen aktiv og i god form (gravid eller ej).

 

Hvis jeg skal være helt ærlig så synes jeg faktisk ikke der er nok fokus, fra læger og jordemødre, på netop det at holde kroppen sund (både aktivitet og kost) gennem de konsultationer man kommer til gennem de 9 måneder man er gravid. I hvert fald kunne der sagtens opdateres på disse informationer.
Til gengæld er der en del bloggere, og offentlige trænere der er gode til at sprede budskabet, men mange læger vil fraråde netop disse “råd”, og det er så her tråden knækker. Er jeg fejl på den??

Nå, nok herfra – blot tanker til efterretning.

Ha’ en rigtig dejlig dag <3