Mødrenes kamp nr. 1.

Min-mave.dk og Min-Mave.dk Bloggen kører Kvindernes-kampsdags- tema hele marts måned. Det har jeg naturligvis også en mening eller 5 omkring 😅 Personligt mener jeg at vi alle har utrolig mange kampe i løbet af vores liv, nogle mere betydningsfulde og tunge end andre. En kvindes kamp kan være alt fra indre til ydre, forbundet med en af de 350.000 ting hun skal tage stilling til hver eneste dag, at få børnene til at børste tænder, madplan, stress på arbejdsmarkedet, eller være en indre kamp hun vælger skal kæmpes i stilhed.

Men hvad har vi alle med sikkerhed en kamp med -i større eller mindre omfang(?)
At få hverdagen til at fungere bedst muligt for alle familiens medlemmer. Kvinder planlægger til tider lidt for meget, mens manden har en større tendens til at indordne sig. Hvordan gør i andre?

Vi spejler os alt for meget i andre mødre/kvinder, speltkvinden som altid har overskuddet til at bage kage og boller trods tvillinger og et barn i trodsalderen. Kvinden som har formået at klatre op af karrierestigen i takt med at forholdet til manden aldrig har været bedre, og lykken over barn nr. 4 er på vej. Alt min respekt til de familier der lever efter >familien-danmark-standart< 🤗🇩🇰  jeg er dog sikker på at man ikke skal grave ret dybt inden første “kamp” er fundet.
Hvis du tænker på hvilket område af dit liv du er godt tilfreds med lige nu, om det er børnene, forholdet eller karrieren, så er der en grund til at du er glad og tilfreds, måske endda stolt af det område i dit liv. Hvorfor er du tilfreds(?) 🧐 -Fordi du har sat dit fokus primært dér. Det er der, om man vil, du vander græsset. Ofte ser man speltmoderen, med nybagte boller og tvillingerne, have en (stille indre) kamp for at få sit forhold til manden til at fungere. Hvorfor: fordi hendes primære fokus er på børnene, samt på livsstil, måske endda træning, “alt skal se godt ud, til de som kigger udefra”. Man ser karrierekvinden, højgravid, med en mand der elsker hende, hvis selvtillid er ikke-eksisterende, fordi hun aldrig har tid til sig selv, og på samvittighedskontoen er børnene som hun ikke føler hun har tid og overskud til.

Jeg skal da gerne selv indrømme at min tilværelse har medført en del kampe på det sidste (som tidligere nævnt i sidste indlæg). Min primære kamp er som skrevet ovenfor, at få hverdagen til at fungere bedst muligt. Hvis man ser mig udefra, gætter jeg på at folk ville se mig som en god blanding af en spelt-mor, der bager, og sørger for en anderledes kost en “normalen” (jeg spiser vegansk, og har meget stærke meninger om mejeriprodukter) 🙈😅 samt en karriere orienteret kvinde, med eget firma der samtidig formår at træne flere timer i ugen.
Til dels er det hele rigtigt, Det er der jeg har mine prioriteter og har det største fokus (foruden mine 2 dejlige børn) 😍 .-Hvad folk ikke ser, med mindre JEG vælger at vise det er: Min dårlige samvittighed over at arbejde flere aftener om ugen, i stedet for at være sammen med mine børn, mit forhold til manden, som ikke er blevet plejet ordentligt efter vi fik børn, mine rødsprængte øjne, efter ikke eksisterende sammenhængende søvn i flere måneder. Forestil dig at komme hjem efter en arbejdsdag fra 8 morgen til 2 om natten, og stadig skulle op når børnene vågner 5:30 (fordi manden ikke kan finde ud af at hjælpe til om natten). 😑😩    -Det er så min anden kamp, og den bliver bestemt ikke kæmpet i stilhed, men det er et helt andet indlæg. 😂🤭

Jeg vil i stedet give et par ideer videre til jer, små løsninger, som har været til stor hjælp for mig/vores familie i hverdagen.

Start med at acceptere at du ikke kan nå det hele. -Jeg er stor fan af “lister” -Jeg skriver alt ned, og laver dagligt lister over hvad jeg skal nå. Hvis du i stedet for at lave en liste med 20 punkter (Lav den endelig, men lav den så den kan udføres over f.eks. 1 måned eller 1 uge, så det er mere realistisk at nå).
Lav en liste over de 3 ting der ville gøre dig glad at få gjort. I prioriteret rækkefølge. Derved har du en helt anden indgang til listen, da du ved at dit humør stiger når opgaverne er udført. Et eksempel kunne være: 1 -Lave madplan og købe ind til resten af ugen. 2 -Støvsuge, husk sofa grundig (så du kan slappe af i den bagefter). 3 – organiserer børnetøj og få solgt ud – så du kan bruge pengene til xxx.

Jeg laver (ja ja spelt-mor) 😄 friskpresset grøntsagsjuice hver morgen, ungerne elsker det! Det gør jeg fordi jeg så er sikker på at de får deres grøntsager, det giver en utrolig energi (og sundhed) det holder -for det meste- sygdomme væk, og ja så er det bare en rigtig god start på morgenen. 🍊🍋🥕🥦🍏🥑 Jeg gør det at jeg laver frugt og grønt klar i køleskabet til 3 dage af gangen. Jeg skærer det ud når det er købt ind, og putter det i 3 fryseposer. Det er ikke særlig tidskrævende at lave til 3 juices i stedet for 1, og så er det super nemt at lave hver dag. (Man kunne med fordel gøre det samme med aftensmad mm til flere dage af gangen).

Mine madplaner indeholder næsten altid, kartoffel-porresuppe (Fordi det kræver 2 ingredienser, tager 10 minutter at lave og der er til 2 aftener) – 1 kg. kartofler, 3 porrer, koges i grøntsagsbullion-vand, blendes og voila –> suppe til 2 dage. 🍵

Jeg har (det er nok ikke et råd til alle men den kan justeres) hyret en kontordame i mit firma. Siden hun blev ansat, har alle de administrative opgaver, som jeg før sad med om aftenen når børnene sov, været ordnet inden dagen var omme. Det har givet mig kæmpe overskud, mere frihed (eller….) men i hvert fald følelsen af at jeg havde mere tid til andre ting. Kontordamen kunne justeres ned til en barnepige 1-2 timer i ugen, det kunne være en ung pige man hyrer til at købe ind for sig, hente børnene, eller gøre rent 1 time om ugen. Det koster ikke mere end et par hundrede – og tænk på hvad du ville få på overskudskontoen for de få penge.

Husk på at vi alle er i samme båd, vi sejler bare i forskelligt farvand – hos nogle varer stormen længere end andre, MEN der vil altid komme en opklaring lige gyldigt hvor høje bølgerne er.
Husk at hvis du vil have et andet resultat af din situation, må du gøre noget anderledes end du hidtil har gjort. Det er lettere sagt end gjort, og jeg er ikke en s*** bedre end gennemsnittet 😳🙈

Jeg håber du nyder at læse med, om ikke andet for underholdningens skyld – Hvis du har ideer til andre løsninger i hverdagen vil jeg med stor begejstring modtage dem 🤗

 

Hav en dejlig dag! ☺️