er 29 ikke de nye 40’er?

DSC_2908

Jeg indrømmer gerne at jeg er gammel!

Eller ihvertfald at jeg føler mig sådan…

Når min ældste søn står og kigger på mig og siger at jeg er ung og smuk, så ved jeg i bund og grund godt at det er oprigtigt ment, taget dybt inde fra hjertet, for jeg ved også godt at han stiller mig op imod sin oldemor på over 90.

Jeg ved også godt at jeg det sidste år ikke har gået op i hvordan jeg ser ud, men tilgengæld har undgået rigtig mange ting for at Skåne min baby. Bevares – det sidste halve år som “ny” mor til 2, har nok mest været tynget af en form for dovenskab og “jeg vil hellere liiiiiige nå”. Så det at rense huden, smørre den ind i lækker creme og måske endda få en rynke creme på øjnene, blev pludselig til “der var engang”, og er erstattet med et speed bad efterfulgt af en indsmøring i babyolie, bare for i det mindste at føle sig en smule blød og smidig.

Jeg har også godt lagt mærke til at håret måske ikke rigtig er blevet tiltænkt de sidste par år, “morknolden” har ligesom overtaget både hverdagen OG weekenderne.

En dag i sidste uge hvor barnet faktisk sov en okay middagslur uden de store afbrydelser, fik jeg pludselig tid til at kigge mig selv i spejlet, og opdagede at hende jeg engang kendte så godt pludselig var dækket af en gråhåret manke som tyngede ansigtet så meget at det klemte et ualmindeligt antal rynker frem ved øjne og mund… Pludselig føltes min 29 års fødselsdag som en nær de 40! Selvfølgelig er det også dumt at bruge sin fødselsdag på at sætte sig selv under en lup, men for første gang længe følte jeg lige den dag faktisk var MIN dag (ihvertfald imens ældste sønnen var i børnehave og den yngste sov), og der derfor var lidt tid til at “pynte” mig… Chokket var dog så stort at jeg opgav, og hellere liiiiiige ville nå en kop kaffe!

Jeg havde i gave fået lidt kontanter, og besluttede at de for engangs skyld skulle bruges på mig selv. Så Idag da yngste manden alligevel skulle til lægen, ville jeg forhøre mig lidt omkring priser og tider hos diverse frisører inde i byen, der må alligevel være sket lidt med værdien af den danske krone siden jeg sidst var hos en frisør.

Det første sted hvor jeg går ind begynder hun at snakke om mine for nyligt farvede lyse reflekser i håret, jeg får forklaret at det er helt naturlige “striber”, og at mit hår ikke har set en hårfarvning de sidste 3 år. Hun prøver at redde den med et “det må da så være solen”… Jeg magtede slet ikke at forklare jeg har brugt det sidste halve år på at sidde indendørs for at amme mit knap så tilfredse barn! Jeg gik der fra med en bekræftelse på at min fødselsattest lyver!

Efterfølgende går turen ind for at få købt tandbørste til den tand der er poppet frem i vores yngels mund, jeg spørger om alle tandbørster er udsolgt og ekspedienten viser mig sådan en fingerbøls lignende en, jeg får sagt pænt nej tak, for jeg vil gerne bare have en helt almindelig tandbørste, så han med det samme lærer at det er sådan man gør. Hun føler åbenbart en trang til at belærer mig lidt om tandbørster og forklare mig at han jo ikke selv vil kunne børste tænder de næste 5-8 år. Jov tak for info, det ved jeg faktisk godt, for jeg har faktisk lidt erfaring fra mit eget barn på 5.

Lige der som et lynnedslag følte jeg mig helt ung igen, som en ung uvidende mor hvor ekspedienten følte hun skulle hjælpe mig i land, for jeg var åbenbart ved at drukne i uvidenhed….

Jeg besøgte en ny frisør og med min genfundne ungdommelige selvtillid, fik jeg forklaret at jeg trængte til at få dækket mine naturlige lyse reflekser og reddet mine ammelokker fra morknolden.

Så om en uge kan jeg måske føle mig som en nydelig mor på 29, lige præcis som min søn siger at jeg er det.