Beskyt mit barn!

Jeg faldt igår over en artikel fra sidste år. En hemmelig forældregruppe på Facebook, der AKTIVT søger efter smitbare sygdomme. Skoldkopper og røde hunde var i høj kurs. Sammen med mæslinger… Helt ærligt altså!

Årsagen for efterlysningerne, bunder åbenbart i et, igen, aktivt fravalg af vaccinerne i vaccinationsprogrammet. Argumenterne herfor var bl.a frygt for eventuelle bivirkninger fra komponenterne i vaccinen og at det var ‘unaturligt’ at vaccinere.

Sidste år døde en lille dreng i Tyskland, efter at være blevet smittet med mæslinger. En fuldstændig tragisk og samtidig undgåelig situation!

Hele ideen med vaccinationsprogrammet er flok-beskyttelse. De ‘stærke’ beskytter de svage. Herunder babyer. Babyer, der endnu er for små til at blive vaccineret mod mæslinger blandt andet.

Som nybagt mor er jeg pludselig blevet bange for maaaange ting. Ting jeg før trak på skuldrene af og tænkte: “Herregud! Og hvad så? Det går jo nok altsammen.” Men efter jeg er blevet mor og pludselig har ansvaret for et lillebitte menneske, hvis overlevelse i bund og grund afhænger af mig og hendes far, så ser jeg spøgelser alle vegne. Og jeg  tager, helt naturligt, ansvaret for hendes overlevelse på mine skuldre. Derfor kan jeg blive noget så harmdirrende sur og ked af det, når jeg hører om folk, der aktivt udsætter sine børn for den slags smittefare! Og fordi det reelt set, kan ramme mit barn!

Ja – i nogle tilfælde KAN der være bivirkninger ved vaccinerne. Men sat op imod konsekvenserne, der kan være ved ikke at vaccinere – et liv som invalid eller i værste fald døden, så kan jeg på ingen måde se det rationelle i at undlade at vaccinere..

Mit barn følger vaccinationsprogrammet. Det har føltes som en helt naturlig ting ved at have fået barn. Og som mit ansvar som forælder i Danmark. Det er ikke kun mit barn jeg beskytter, ved at lade mit barn vaccinere. Det er også andres børn.

Nu skal mit blogindlæg ikke handle om at der skal køres en hetz mod de forældre, der undlader vaccinerne. For vi har frit valg i Danmark og sådan er det så bare.

Mit blogindlæg skal nok bare læses som en nybagt mor, der er bange og bekymret for sit barn og fremtiden.

Anna er ikke gammel nok til at blive vaccineret mod mæslinger endnu. Igen, der er ikke nogen lov i Danmark om at børn SKAL følge vaccinationsprogrammet. Men please – lyt til de kloge hoveder engang imellem. Det er ikke for sjov at vi vaccinerer.

/Julie