blog nr.4 – 8 1/2 ting jeg virkelig elsker ved at være nogens mor.

 

8 1/2 ting jeg virkelig elsker ved at være nogens mor.

  • Ida og Olivia Elsker mig… det gør de virkelig. Ikke hele dagen og ikke hver dag. Der er dage hvor jeg tror de foretrak at være moderløse – mest de dage hvor jeg virkelig trykker ”mor knappen” i bund og overholder aftaler om skærm tid. Finder de ikke kamuflerede grønsager frem, putter til tiden, og vasker deres hår ( gud forbyde hårvask) Men der er virkelig en tryghed og en enorm glæde og tilfredsstillelse i at høre sit yngel men sød stemme sige: mor ! JEG ELSKER DIG.. og bagefter smadre deres knæ ind i min mave…

 

  • Jeg elsker deres gaver, store som små, tegninger, vatpinde med tusch på eller bussemænd. Små malede æsker, håndaftryk , den ene ler / modeler ting efter den anden.. Elsker det. Elsker at de er så spændte på at man pakker gaven op og jeg elsker at udstille dem og se på dem. Elsker børnegaver, selv om vores pulterrum er i fare for at sprænge over alle de tegninger vi har på lager.. Den største af pigerne er meget produktiv.

 

  • Disney film og julekalender .. Jeg er en sucker for børneprogrammer og tendere til det autistiske i at huske årstal, sange , programmer m.m. når det omhandler julekalender og børneprogrammer . Pre afkom, blev der set en smule ” skævt” til at jeg hyppigt så julekalender og børneprogrammer for hyggens skyld.. Men nu.. nu giver vi den bare fuld skrue…
  • At de også har en far- jeg har virkelig fået øjnene op for at Claus også er andet end min mand , elsker, tjener ( høhø) partner og tryghed. Han er mine pigers far, og han gør det godt, det havde jeg aldrig fået med hvis jeg ikke var nogens mor. Jeg for lov at se min mand være super legekammerat, Opdrager, ubetinget kærlighedsgiver, jeg ser en side af ham som jeg jo godt viste var der, men nu ser jeg det hver dag.

 

  • At få lov at følge dem fra de er helt små og fedtede ind i fødsels fedt og snask- og se hvordan de lærer. Nogen gange kan man bare se at de sidder og lærer noget. Det er helt fantastisk at se ind i deres smukke øje og se at – ”hov” der var noget nyt der. At se at de har fået et nyt udtryk og der er sket et eller andet – og så bare vente og se hvad det mon er. Intet kan på nogen måde slå den følelse at se ens børn have opfanget og lært noget nyt. Ja okay når ens 2 årig udbryder ” for fanden da ” så er man nok knap så stolt ( ja jeg bander desværre meget)

 

  • Kys og kram- mennesker har brug for berøring – at blive krammet og holdt, jeg er i høj grad er af de mennesker som virkelig har brug for det og at holde om og nusse, men mine piger er lykken. Når de da vil lade mig nusse dem, det sker ofte når de er halvt bevidstløse af søvn, enten når de lige er faldet i søvn, eller når de er lige ved at vågne. Jeg elsker det ! Især deres ører .. ejj at nulle ører – men for at få lov til det skal de virkelig sove tungt, eller se ipad, hvor de alligevel intet opfatter af verden udenfor.. 😉

 

  • Nummer 7 var en kort fornøjelse, men ikke desto mindre en af de fedeste ting ved at være nogens mor, eller øh, blive nogens mor. FØDSEL . Er du sindssyg man, jeg er vild med at føde, og det ikke at skulle føde igen, er en af de ting der gør at jeg kan blive ked af ikke at skulle have flere børn – for det skal vi ikke . Jeg kunne virkelig godt lige gøre det der med at føde igen. Synes det var så helt igennem fantastisk. Jeg følte mig så helt igennem sej, da jeg fødte. Jeg mærkede min krop arbejde sammen med veerne og jeg var høj på at jeg kunne gøre det her. Aldrig før, eller siden min sidste fødsel, har jeg været så meget i kontakt med mig selv og min krop og det var for vildt..

 

  • Liv – selv om jeg i de mørkeste mor øjeblikke, ikke føler jeg har hvad der ligner en brøkdel af et liv, og hele dagen, måneden , året – UENDELIGHEDEN går ud på at være forude, rydde op, tørre op, lege , lave mad , vaske tøj , have syge børn ( put selv) på listen. Så elsker jeg det liv der er i huset, fordi vi har pigerne, trods det at meget af livet kommer fordi den ene er sur eller ked . Eller fordi de super overtrætte eller bare i et virkelig nederen børnehumør. Jov så nyder jeg at de ”støjer” ( læs : larmer af hel…e .. til) Og min piger ”støjer” meget, de snakker som vandfald, også når de sover. Men det har lært mig at sætte pris på ro, på en måde jeg ikke viste var muligt. Ro er efter min opfattelse direkte lig med paradis og værner om som var det den sidste kop kaffe på jorden.
  • Fik lige en våd mor drøm……. Ro OG kaffe, måske enda alene om morgenen, før alle andre står op. Efterfulgt af et privat besøg på toilettet… ejjjjjj ( suk)

DEN HALVE 1/2

Måske lidt sært at man kan elske noget halvt. Men det tror jeg at jeg kan. Jeg elsker at være nogens mor halvt fordi jeg er vild med ansvaret , glad for at have nogen at passe på. Lykkelig for at opleve at jeg ” ejer ” noget som jeg er så sindssyg bange for at miste. Føler mig enormt privilegeret over at opleve det. Samtidig er det en enormt psykisk / fysisk belastning som jeg ville gøre alt for ikke at mærke , en alt kvælende frygt for at miste mine piger eller fucke dem op – som jeg også skriver om et andet blog indlæg

 

Ansvaret jeg er blevet givet ved at blive nogens mor, skræmmer mig til døde For det er eddermame stort.. Det er en dejlig vej at gå ned af, men vejen er fyldt med store sten, torne på buske ild og glødende lava. Men gør det gerne, selv om det at elske at være mor, samtidig er noget jeg af og til hader. For er der noget der kan gøre mig usikker og ked af det, miste mig selv, og troen på samme, så er det at være nogens mor. Men ikke desto mindre vil jeg aldrig undvære det, ikke for noget i verden. Jeg ser et lys i mine børn. En rigtighed, Men de giver mig også en følelse af at være en fiasko. Og det kan være så hårdt at navigere i. Men igen… gør det gerne, selv om det trækker en stor veksel på min selvværds konto og især på at sove godt ” budgettet” , så har jeg affundet mig med aldrig at sove godt igen af bekymringer.

Det er ok… De er det værd…Men der er mange flere ting som jeg elsker ved at være mor og også dem jeg bestemt ikke elsker. Men det må blive en anden gang.