Close
Mor og far på første date
facebook pinterest twitter

Mor og far på første date

Avatar
morpaafoersteklasse 11 februar 2018, 10:40

Vores første date

Det var helt aldeles fantastisk at være på vores første date, efter Brynjas ankomst i sommers. Dét at komme ud og nyde hinanden uden en baby imellem os, var så lækkert og sjovt.

J havde fået teaterbilletter til Chess af sin mor, i fødselsdagsgave. Et stykke som han så da han var ung knægt, og som han i mange år har drømt om at se igen. Så forestil jer hans øjne da han fik billetterne! Ren julelys, midt om sommeren! Og siden han fik dem har vi glædet os helt enormt meget.

Men det var ikke kun vores første date, det var også første gang Brynja skulle passes (i sådan mere end en times tid). Jeg var nervøs. Der var en god blanding af sommerfugle og mursten i min mave, da vi skulle vinke farvel til Brynja og hendes mormor der var aftenens babysitter. (Jeg hylede da slet ikke hele vejen ind til Tivoli. Nej, nej!) Vi havde heldigvis haft en dejlig dag sammen alle tre, så Brynja var fyldt op med kærlighed, kys og kram helt fra morgenstunden.

For mig er det der med at få passet min datter, a big ‘effing deal! Jeg har aldrig ladet hende blive passet ‘bare’ for at blive passet og det kommer jeg nok aldrig til – jeg er ultra selektiv når det kommer til hvem, hvordan og hvornår. Hendes mormor har været forbi mindst én gang om ugen siden Brynja blev født med undtagelse af ferier eller arbejde, og det kan mærkes på deres relation. De har et helt unikt bånd allerede, og det varmer mit hjerte.

Nåh, tilbage til teater og pasning. Teaterstykket startede først klokken 19.30 – så mormor skulle jo både passe, putte og holde øje. Og det der med at putte var jeg især nervøs for. Vi havde fra start aftalt, at min mor skulle skrive eller ringe hvis det blev for meget for Brynja. Jeg havde lagt en bluse jeg havde haft på hele dagen, i håb om at det kunne mildne lidt. Det hjalp virkelig meget at have en aftale omkring kontakt – ellers ville jeg have skrevet beskeder og helt sikker ringet for at høre hvordan det stod til. Det der med at hvis jeg ikke hørte noget, så var alt som det skulle være, det var beroligende.

Vi kørte hjemmefra en times tid før, og klokken 19.30 lige inden start, havde jeg stadig ikke hørt noget fra min kære mor.

Intet nyt, godt nyt!

Jeg blev ved med at sige de ord til mig selv, og jeg var bange for, at jeg ikke kunne koncentrerer mig om stykket. Men det gik overraskende godt. Jeg tror jeg kiggede på min telefon (i smug) to-tre gange under første akt, fordi jeg kunne mærke en besked tikke ind, men ingen af dem var fra min mor. Under anden akt blev jeg revet så meget med, at jeg nær glemte at mærke efter om jeg fik en besked.

I øvrigt var det et FANTASTISK teaterstykke. Chess – the Musical (i Tivolis koncertsal), med Stig Rossen og Xenia Lach-Nielsen i hovedrollerne og de gjorde et kanon godt stykke arbejde. Stig Rossens sangstemme gik rent ind, og dét havde jeg godt nok aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig.

Chess

Sceneshowet var enormt simpelt, og lyseffekter var det største element. Gulvet var et stort skakbræt som de i introen og under stykket faktisk spillede skak på. Det var helt unikt og vi blev suget ind på midten af scenen. Vi havde vildt gode pladser, så det har helt sikkert også spillet en stor faktor. Jeg vil virkelig anbefale stykket til alle jer derude. Find mere om teaterstykket Her.

Lettelse

Det var en ren befrielse at give sig hen og bare lade det derhjemme flyve lidt væk. Min mor-hjerne fik en velfortjent pause, og det var rart bare at sidde og holde i hånden med J og opleve noget helt andet end hvad vi plejer når vi er derhjemme.

IMG_8484

Da det hele var overstået og vi var på vej hjem i bilen kunne jeg slet ikke vente med at komme hjem. Hvor er det sjovt, at man kan nå at savne en på så kort tid – men det gjorde jeg. Hele min krop blev på få sekunder omstillet. Kender i den der følelse af at ens krop bliver suget hen til ens barn og man fysisk er et helt andet sted? Sådan havde jeg det i hvert fald.

Da vi kom hjem sov Brynja. Det havde taget en halv time at putte hende med kun en lille smule brok og så havde min mor ikke hørt mere til hende. Hun havde endda været inde for at tjekke til hende. Aftenen havde de fået til at gå med at støvsuge, være i bad og hygge på legegulvet. Så hun var helt sikkert kørt træt.

Så imens Brynja sov, så havde min mor ordnet køkken, vasket tøj, lagt sammen og hængt op (nej, den dame sidder aldrig stille, ja, det skal hun lære)! Det var simpelthen gået lige efter bogen, og jeg var lettet! Phew! Bare dét at det var lykkes uden det store tumult gjorde at min lidt dårlige samvittighed over at efterlade min datter, forsvandt. Hun havde jo haft det helt fint.

Så nu glæder jeg mig til næste gang vi skal på en kæreste-tur, måske for at se et andet teaterstykke? Hvem ved. Jeg er i hvert fald 100% tryg ved at mormor passer næste gang – og jeg tror ikke at jeg hyler igen, selvom jeg virkelig prøvede at holde igen.

Nå ja, det bedste ved vores ægte date-aften var, at jeg fik et kys ude foran vores hoveddør! ❤️

 

Tak fordi I læste med.

Kh. Malene

[instagram-feed]

[custom-facebook-feed]