Close
Moster i London
facebook pinterest twitter

Moster i London

Avatar
morpaafoersteklasse 29 september 2017, 06:15

Skærmbillede 2017-09-19 kl. 20.14.12

Mød Moster Chris!

Moster Chris er min eneste søster og er omkring 4 år ældre end mig. Hun bor i London sammen med Tante I., og er lærer på Dania School.

Det her er et af de lidt sværere indlæg at skrive og udgive – især fordi det handler om min søster (Brynjas Moster) som jeg elsker og savner så højt. (Det ved hun heldigvis godt!) Og vi er ikke blege for at fortælle hinanden når vi savner. Der er dog én ting vi ikke er så gode til, og det er at fortælle hinanden når det bliver lidt svært.

Eller, jeg har svært ved at fortælle når det hele bliver lidt svært, for hun skal ikke bekymre sig, eller blive usikker på, om vi nu har det godt herhjemme – og hun skal for gudsskyld ikke få skyldfølelse over at udleve sin drøm sammen med sin dejlige og fantastiske kæreste I. Jeg har stor respekt for hende og synes hun er vildt modig.

Men jeg prøver…

Det er svært når jeg ved at hun befinder sig i den by, hvor der er så meget terror hele tiden. Jeg ved, at jeg ikke skal sende alle mine bekymringer afsted mod hende hele tiden, for det har hun ikke brug for. Jeg får bare en kæmpe klump i halsen hver gang der er et nyt angreb. Tænk! nej, jeg kan ikke engang skrive det, og slet ikke sige det højt! Så den lader jeg hænge lidt i luften, og sender gode vibes mod London.

Før Brynja kom til verden blev savnet behandlet med facetime, weekendbesøg og daglige beskeder på whats’app. Vi fulgte (og følger stadig) med i, hvad hinanden foretager sig. Men nu hvor Brynja er her, så er savnet pludseligt fordoblet.

Jeg kan huske min mor engang fortalte om sin moster. Hun elskede at sidde på hendes skød og nulre hendes hage – og hendes død satte dybe spor i min mor og jeg tror aldrig at savnet er gået helt væk. Siden jeg hørte den historie besluttede jeg mig for, at mine børn skulle have lige så godt og tæt et forhold til deres moster.

Jeg vidste bare ikke hvor vigtigt det egentlig ville være for mig. I dag er grunden måske bare lidt en anden… eller den er i hvert fald rodfæstet et andet sted. Brynja er mit hjerte, jeg elsker hende så højt – og min søster er mit hjerte, jeg elsker hende så højt! – Jeg vil så gerne dele hvert et øjeblik med hende, hver nye oplevelse og udvikling, hvert et smil og hver en tåre.

Men det er svært når vi er så langt fra hinanden – hverdagen går med hastige skridt, og tit glemmer jeg at få sendt det billede afsted, eller få ringet til hende på Facetime, skrevet en lille update eller bare lige høre hvordan hun har det.

Jeg ved at Brynja er elsket højt, også selvom Moster ikke kan være sammen med os så ofte. Jeg ved at Moster vil gå en million mil for hende i verdens tungeste sko, og jeg véd at hun gør ALT hvad hun kan, for at komme og besøge os så tit som muligt.

Savn

Savn kan være svært at håndterer, og savnet bliver kun større når man pludselig holder noget imellem sinde hænder som er SÅ betydningsfuldt som en lille baby. Hvordan og hvorledes man håndterer savnet er forskelligt fra person til person og nogle gange er jeg helt usikker på, hvordan jeg egentlig lige burde håndterer det – måske skulle jeg bare bygge den teleportmaskine, så vi fluks kan være hos hinanden – nogle dage har jeg lyst til at græde, og andre dage er jeg sikker på, at det hele nok skal gå (selvfølgelig skal det jo nok gå, uanset hvad! De får det fedeste forhold når Brynja bliver stor – og de fedeste ferier hos Moster i London). 

Vi er godt dækket ind fra top til tå og er omringet af kærlighed fra venner og familie – men den vigtigste kærlighed, er nu den der lyser ud af min søsters øjne, når hun kigger på Brynja. Uforfalsket, ærlig og dyb! Hun er verdens heldigste lille pige!

IMG_7593

Brynja, Mormor & Moster Chris i sommerhuset

IMG_6923

Chris besøgte os en uge efter Brynja blev født, og sikke en oplevelse! 

Har I en søster/bror/forældre der bor i udlandet? Og hvordan har I det med det? (Børn eller ej)

Skriv gerne en kommentar nedenunder og fortæl lidt om det – det kan være I har nogle tips og tricks jeg kan tage i brug! 

 

[instagram-feed]

[custom-facebook-feed]