Close
1. og 2. December
facebook pinterest twitter

1. og 2. December

Avatar
mortil3prinsesser 9 december 2017, 16:45

Læs om mine forældres julekalender til børnene i vores familie, lige her

1. December

1. december

Hej alle piger og drenge i Danmark

Nu er der nyt fra Nissemor og Nissefar.

Vi er i December måned, og så kribler og krabler det for at komme ud og opleve eventyr. Alt sammen inden juleaften.

Vi bor så dejligt i Kongens Have, men nu vil vi besøge eventyrdigteren H. C. Andersen’s by, Odense. Han boede på Fyn for 100 år siden.

Han fandt på fantastiske eventyr for børn og voksne. Alle kender hans historier i dag, selv folk fra Kina kommer for at se hans hus (og der er altså meget langt fra Kina til Danmark).

Vi vil derfor til Fyn, hvordan kommer vi det ? Skal vi spørge vores gode ven storken om han vil flyve os ? Nej det kan vi ikke. Han er rejst til Egypten og kommer først hjem til jul.

2. December

2. december

“Jeg vil så gerne ud at rejse med tog” siger Nissemor. “God ide!” siger nissefar, “vi tager afsted med det samme”.

“Farvel alle nissevenner, vi kommer hjem til jul” sagde Nissefar og Nissemor i kor.

Nissefar og Nissemor tager hinanden i hånden og går ned af Kronprinsessegade, helt ned til Østerport. Der møder de en gammel tognisse. “Vil du hjælpe os? Vi skal rejse til Fyn” spørg Nissefar.

“Ja det vil jeg gerne” siger tognissen. “I kan komme med mit tog, Vi skal til perron 3, helt tilbage på peronnen står mit gamle tog. Jeg skal lige op i kantinen og hende min madpakke. 2 stykker med kødpølse og 2 med ost. Jeg vil gerne dele madderne med jer nisser, og så kan vi følges ad helt til fyn.

Tognissen er nu tilbage og konduktøren fløjter til afgang. “Nisser, hvor er i ? I skal sidde pænt, for nu kører toget!”

Tognissen fortæller at han har boet i toget i mange år, og oplevet mange voksne, børn og nisser der har været ude og rejse. “Det er mest børnene der får øje på mig. Vi leget sammen så togrejsen ikke bliver for lang. Når der kun er voksne med bliver jeg til en drillenisse, og så gemmer jeg deres briller eller deres billetter. Så bliver de helt forvirret” Fortæller tognissen.

Nu stopper toget og Nissemor og Nissefar skal af. De vinker til Tognissen og ønsker ham fortsat god rejse.

[instagram-feed]