Close
11. December’s julekalender
facebook pinterest twitter

11. December’s julekalender

Avatar
mortil3prinsesser 11 december 2017, 11:17

Julekalenderen er skrevet af mine forældre, til børnene i vores familie. Det er en rigtig hyggelig tradition, som jeg rigtig gerne vil dele med jer.

Læs om mine forældres julekalender til børnene i vores familie, lige her

11. December
Nissefar hopper op på en støvle, og kikker op på de lange ben. Han kan se at støvlerne tilhører den flinke dame fra dukkeværkstedet.

“Hej nisser” siger damen, “jeg er på vej hen på torvet. Der skal mine skuespillervenner spille dukketeater,og jeg vil gerne indvitere jer med. Nissemor kan kravle op på min anden støvle, og så kan i holde fast i mine snørebånd”.

“Det siger vi tak til, det vil vi gerne” siger Nissemor, og kravler op. Og så går det ellers hu hej.

Vi når hen til torvet, lidt rundtossede efter den dejlige tur. Og der kommer en børnehave. Alle børnene finder en plads, og vi sætter os sammen med dem, forestillingen går derefter igang.

De opfører et eventyr der hedder : Den grimme ælling. Vi ser andemor på scenen som ligger på æg. Og vi kan høre at der går hul på æggene. En efter en kommer ællingerne vraltene ud. Den sidste der kommer ud af er meget større end de andre, og ser meget anderledes ud.

Alle driller den store ælling, og Andemor skælder dem ud. “Det kan i ikke være bekendt” rapper hun, og hun forsøger at beskytter alle sine ællinger.

Den store ælling flytter ind til en gammel kone og hendes kat. Den vokser og vokser og en dag kikker den i vandet og ser sit eget spejlbillede. Jeg er jo smuk og ligner de fugle der flyver  over den gamle kones hus. Han råber “farvel, nu rejser jeg”, og flyver op til de andre. Ja den store klodsede ælling er blevet til en smuk svane.

I samme øjeblik vi hører om svanen der flyver, ser vi en flok svaner flyve hen over torvet hvor vi sidder. Det var så flot. Vi klapper og klapper og forestillingen er slut, og alle børnene skal hjem. Vi vinker farvel og siger tak for en go oplevelse.

julekalender

[instagram-feed]