Close
9. og 10. december’s julekalender
facebook pinterest twitter

9. og 10. december’s julekalender

Avatar
mortil3prinsesser 11 december 2017, 11:08

Julekalenderen er skrevet af mine forældre, til børnene i vores familie. Det er en rigtig hyggelig tradition, som jeg rigtig gerne vil dele med jer.

Læs om mine forældres julekalender til børnene i vores familie, lige her

9. December
Vi har vi en aftale med kokken Alfred, da han skal hente varer på basaren. De skal bruges til den mad der bliver lavet på kroen. Så nu er det Alfred der skal cykle og vi skal med.

“Hej nisser er i klar til at hjælpe?” Nissefar og Nissemor kravler op på cyklen og holder godt fast, for Alfred kører hurtigere end Frk. Madsen.

Alfred kender vejen, han har været der så mange gange. Vi finder en plads til ladcyklen og låser den. Den skal jo gerne være der når vi kommer  tilbage.

“Hej nisser, i får en lomme til at sidde i” Alfred griner “så kan vi kalde jer for Lommenisser”.

Så går vi ind i den store bygning, Alfred siger vi skal kikke efter grønsager, for det er grønsager vi skal købe idag.

“Hej Alfred vi har fundet frugt og grønt” siger nisserne i kor. Vi har aldrig set så meget før på et sted. Vi begynder at samle det vi skal købe, men hvor er de folk der skal ta imod betaling for grønsagerne mon ?

Vi går efter lyden. I et baglokale sidder de foran et fjernsyn og ser fodbold, hurra Danmark skorer mål. Alle bliver glade og hopper i stolene.

Alfred vil gerne se resten af kampen, så vi blir og ser vores første fodboldkamp på fjernsyn, meget spændende. Danmark vandt, se det er noget at fortælle om når vi kommer hjem.

julekalender
10. December
Nu skal vi ud at kikke på byen. Vi kommer til huset  hvor H.C.Andersen boede som barn. Det er hyggelig at gå i de små rum, og forestille sig hvordan det var for 100 år siden.

“Dengang han boede her var der garanteret en husnisse, som hviskede ham gode ideertil alle hans eventyr. Det tror jeg” siger Nissemor.

I et af rummene kan vi se hvordan de har arbejdet med træ, “de har nok lavet trælegetøj til børnene” siger Nissefar.

Nissefar er utålmodig, han trækker Nissemor i tøjet “vi skal videre”, “nej vent lige lidt, vi skal op af trappen og se hvad der er på 1. sal, jeg er så go til at komme op af trapper.”
Nissemor hopper fra trin til trin og når helt op til syvende trin. Det er en stejl trappe og Nissefar når lige at råbe pas på inden nissemor træder forkert og falder .

I samme øjeblik kommer Supernissen ind af døren og griber nissemor, som ser beundrende på den bomstærke Supernisse, og gir ham et kys på kinden.

“Hvorherre bevares” siger Nissefar, “sådan en vigtigper, det er jo mig der skal passe på nissemor.”
Supernissen sætter nissemor ned på gulvet, og så er han væk, videre til en anden vigtig opgave.

julekalender

(Jeg kunne ikke finde ud af at vende billedet, håber det går alligevel)

 

[instagram-feed]